Wiem, że nikt nie jest jasnowidzem, ale jeśli domniemana specyfikacja i5 10060K się potwierdzi to czy warto zmieniać i5 8400 na ten właśnie procesor? I5 pracuje w duecie z RTX 2060. Oczekuje wydajności na poziomie i7 8700K.
Jak wyjdzie, to Ci odpowiemy.
Nie warto. Masz ok procek który jest ponad to co potrzebują dzisiejsze gry. Co więcej pakowanie się w intela do póki nie ogarnie się i nie wypuści dobrze połatanej PRAWDZIWIE NOWEJ generacji jest pozbawione sensu.
Ja rozumiem pytania o zmianę grafy ale procesora? Przecież to się nie kalkuluje nawet XD.
Mógłbyś rozwinąć swoją myśl?
Na tym procu przesiedzisz całą przyszłą generacje, tak jak całą obecną przesiedzieli ludzie na i5 3570K :).
No z tą przyszłą generacją to nie przesadzajmy, jak konsole rzeczywiście będą miały 8 rdzeniowe /16 wątkowe CPU ZEN2 taktowane 3.2GHz to może się okazać że bez co najmniej 6r/12w nie zagrasz w gry w multiplatformowe. W obecnej generacji procesory konsol są tak słabe że ten rdzeń 3570 spokojnie wykona zadanie które w konsoli wykonują 2 rdzenie i jeszcze zostanie mu trochę czasu, wyspecjalizowany rdzeń [email protected] może osiągnąć wydajność rdzenia i7 8600k.
Odpowiadając na pytanie: Nie ma sensu wymieniać tego procesora, w tej chwili wymiana na i7 8700k to tylko 20% przyrostu wydajności, i5 10600k nie będzie raczej wydajniejszy.
@ Legion 13
A czy Twoim zdaniem zmiana na i7 10700 miała by większy sens jeśli chodzi o przyrost wydajności?
Aventador952 - Mógłbyś rozwinąć swoją myśl?
Ja juz ci pisalem z 3 razy wczesniej, ale widze ze nie dociera :P Nie ma znaczenia jaki, lepszy od twojego, procek bys nie wsadzil, to przy twojej aktualnej karcie graficzniej nie zobaczysz roznicy. Chcesz wiecej FPS sprzedaj grafe i kup lepsza :P