Czy ten sprzet da rade w full hd ?/Zmiana monitora
Witam.Z racji ze niedlugo święta zacząłem myśleć nad nowym monitorem,do tej pory grałem na monitorku 17 cali 1280x1024 , planuję zakup jakiegoś z full hd i w związku z tym mam pare pytań...
Czy mój sprzęt da rade z grami w full hd ? Np w gta 5 nie było problemu z detalami jednak gdy wygładzania miałem wyłączone krawędzie były strasznie poszarpane dopiero msaa x2 + fxaa to naprawiało jednak obciążało to kompa co skutkowalo spadkiem fps.To prawda że na 1920x1080 nie ma tak poszarpanych krawędzi bez wygladzania lub tylko z fxaa? Myślę też czy da rade komfortowo pograć w nowe gry (2014,2015) oraz te które mają wyjść w przyszłym roku np Far Cry Primal oczywiście nie mówie tu o jakichś bardzo wysokich czy ultra detalach ..
Wiem że komputer nie nalezy do najmocniejszych ale chyba tak słaby tez nie jest?
Konfig:
-amd phenom II x4 960t 3.0ghz
-gigabyte radeon r7 260x 1gb
-8gb ram
-chieftec 600w - bezpiecznie jest zapas mocy
Powiem tak.... zmiana monitora powinna usunac problem z poszarpanymi krawedziemi... co do sprzetu, powinien uciagnac najnowsze tytuly ktore sa teraz (oczywiscie na ustawieniach srednich/niskich) lecz nie znamy wymgan niektorych gier ktore zostana wydane przykladowo w przyszlym roku.... tak wiec mozesz miec problem w przyszlosci ze zbyt slabym procesorem i karta graf. Na ta chwile jest okkey: D
Czyli to co wyszło do tej pory czyli gta 5, far cry 4 itp będe mógł komfortowo pograć odpowiednio zmiejszając detale ? :)
Chciałem dodać ze posiadam płytę główną asus m5a8l-lx nie wiem czy jest ona dobra czy nie ... Będzie to miało wpływ na wydajność w full hd?
Procek choć starszawy, to jeszcze może. Karta jest ok na medium detale. Wieć pograć, pograsz.
Czy tego phenoma II x4 960t 3.0ghz mozna porownac do i3 2120 ?? który jest lepszy ? Bo znalzłem na yt typka któy testuje nowe gry własnie na i3 2120 i r7 260x 2gb w full hd miałbym rozeznanie jakie fpsy moge osiagnac w jakich grach , myślę ze to że mam r7 260x 1gb a nie 2gb nie robi różnicy w wydajności ?