TP-LINK TD-W8960N ??? Mam takie pytanie bo mam teraz router Netgear i na nim nie działa TYLKO MW3 (bf3 i BO np.) . Innym ludziom też. Wymieniałem grę.
Facet w Media Expert mówił że ten router jest dobry (ma 2 anteny). Jak nie to jaki polecacie inny (do Neostrady jeżeli ma to jakieś znaczenie) ?
Co ma router do działania gier?
Narmo -> Sporo. W BF3 chociażby chodzi o żądania ICMP które są blokowane na części routerów przez co nie widać pingów w Battlelogu/przeglądarce serwerów (trzeba wchodzić w ciemno). W MW3 dochodzi twój status NAT który również jest zależny od ustawień routera a różnica między zamkniętym a otwartym NAT to niebo a ziemia (w płynności rozgrywki, lagach, matchmakingu, hitboxach przeciwników itd.).
Wszyscy ludzie piszą że na netgirach nie działa... Nawet mój wujek co pracuje w komputroniku mi mówił ze to nie działa na netgirach. Właśnie gościu co jst w tym media mówił że on POSIADA ten router i wszystko działa (nie wiem czy w mw3).
Co do NAT to to na PS3 nie ma znaczenia bo tam musi byc ZAWSZE na 2 do gier online więc wiecie XD a ja mam 2
Szybko
up
Kupiłem i gram w MW3 BEZ ŻADNYCH LAGÓW!!!! CUD!