czy można w jakiś 'magiczny' sposób sprawić, by głośniki grały z wejścia mikrofonu?

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
13.04.2013 18:40
😱
1
odpowiedz
asdasd793
35
Generał

czy można w jakiś 'magiczny' sposób sprawić, by głośniki grały z wejścia mikrofonu?

jak w temacie:) posiadam laptopa samsung r519 z windowsem vistą, jakąś zintegrowaną kartą muzyczną i sterownikami realtek hd audio 6.0.1.5837.
chcę podłączyc 2 pary głośników na dzisiejszą domóweczkę, a nie mam potrzebnej wtyczki:(
wie ktos jak to zrobic i czy w ogóle da sie coś takiego zrobic?

13.04.2013 18:51
zloteuszy
2
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

Jest. Nie wiem jakim cudem ale kilka razy spotkalem sie z tym ze przez chyba pomylke wlasnie tak podlaczylem i gralo normalnie nawet nie wiedzac, ze zle podlaczylem. Po jakims czasie sie zorientowalem lub ktos zauwazyl :p

13.04.2013 18:55
kapciu
3
odpowiedz
kapciu
201
kapciem

Podłącz pod wyjście słuchawkowe.

13.04.2013 19:16
4
odpowiedz
Kazioo
90
Senator

- kup rozdzielacz jack -> 2 jacki i nie będziesz potrzebować dodatkowych wyjść

- niektóre realteki mają opcję podpinania głośników przez wejście mikrofonowe (do ustawienia w panelu Realteka) z myślą o wielokanałowych systemach typu 5.1, ale to głównie integry w desktopach a nie laptopach.
Jeśli karta dźwiękowa tego fizycznie nie obsługuje to ci żaden program/sterownik nie pomoże.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl