Podpisałem dzisiaj umowe na mobilny internet dla biznesu w orange. Pare h później się okazało iż jest mi on już zbędny. Modem który zakupiłem zainstalowałem na lapku i teraz się zastanawiam,czy w związku z tym mogę go zwrócić powołując się na coś w rodzaju 7 dni od zakupu ? Umowa ma chyba z 8 stron drobnym drukiem...
Umowa ma chyba z 8 stron drobnym drukiem...
No więc ją przeczytaj, to się dowiesz
A może tutaj znajde kogoś kto się spotkał z podobną sytuacją...?
Drobny druk x8 stron a poza tym zostawiłem w firmie wiec dopiero jutro sie do niej dostane...
Sciagnij sobie ta umowe w wersji PDF nacisnij Ctrl + f i wpisz fraze "zerwanie umowy" :))
Jeżeli podpisywałeś umowę w salonie/punkcie sprzedaży - nie. Widziały gały co brały i brutalnie mówiąc to jest Twój problem że najpierw podpisałeś umowę a potem się namyśliłeś że jednak tego nie potrzebujesz.
Jeżeli umowa została zawarta przez telemarketing i otrzymałeś umowę i cały komplet kurierem - masz prawo do odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni od otrzymania paczki, chyba że Orange wymyślił jakiś patent żeby to ominąć.
No nic,to sie wkopałem na 12 miesięcy...Dzięki za pomocne odpowiedzi!
A ja słyszałem że jak bierzesz internet na próbę to możesz po 7 dniach od podpisania umowy ją zerwać??
A czy przy podpisaniu umowy na abonament telefoniczny,jeszcze przed aktywacją numeru w tel, można zrezygnować z umowy w przeciągu 7 dni przy podpisaniu umowy w salonie ?