Czy komuś udało się wymienić monitor z martwymi pikselami

Forum Komputery
Odpowiedz
29.09.2025 15:01
Ange Ushiromiya
1
odpowiedz
Ange Ushiromiya
34
Konsul

Czy komuś udało się wymienić monitor z martwymi pikselami

Dzisiaj na moim monitorze pojawiła się wielka linia czarnych martwych pikseli przez cały ekran, jest to monitor AOC, czy ktoś kiedyś próbował taki monitor zwracać lub wymieniać u producenta, i jak to się wszystko skończyło?

post wyedytowany przez Ange Ushiromiya 2025-09-29 15:01:24
29.09.2025 15:21
Widzący
2
odpowiedz
Widzący
253
Legend

To nie są martwe piksele, to problem całej linii, albo sterowanie albo taśma, jak masz gwarancję to wymienią bez problemu.

29.09.2025 16:50
maly_17a
3
odpowiedz
maly_17a
172
Senator

Ja mialem taki problem, niestety juz sie wydarzylo grubo po gwarancji, a monitor mam 4 lata. Najpierw dluga "linia" na dole ekranu, jakby piksel, a potem to juz zniknal obraz, a przy uruchomieniu monitora przez sekunde widac, a potem sniezy jak stary telewizor.

Gdzies mi to naprawia, bo to iiyama 165Hz, czy szkoda sobie zawracac dupe i oddac do smieci? Pytalem czata i rozkrecalem, wszystko wyglada okej, jak nowe.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl