Czy dokonałem dobrego wyboru ?

Forum PlayStation
Odpowiedz
19.01.2026 08:18
1
odpowiedz
Jason900627
35
Pretorianin

Czy dokonałem dobrego wyboru ?

Cześć , mam do was pytanie, które trochę gryzie mnie od 2 dni heh .. Żeby była jasność , bo to pewnie jest ważne w kontekście mojej wypowiedzi . Nie jestem super graczem , nawet bym powiedział, że sporadycznym , być może wejdę w ten "świat" natomiast na ten moment tak to wygląda . Nie mam też super TV, jest to jakiś starszy LG , chyba led ? nie do końca się znam heh w każdym razie nic nowoczesnego ;) No i do sedna , postanowiłem kupić konsole . Wcześniej przez krótki czas byłem w posiadaniu PS4 , teraz zakupiłem PS5 no i tu jest to "gryzienie" .. wybrałem w końcu po zastanowieniu się wersję slim , czyli ta podstawowa bez PRO. I właśnie tu mnie gryzie czy dobrze zrobiłem .. Nie jestem absolutnie z tych co patrzą na każdy piksel , natomiast bardzo lubię jak gry wyglądają dobrze, bez wstydu i co równie waże , może nawet najważniejsze, nienawidzę tego efektu "ścinania" gry jaki to zawsze miałem na PC, bo miał zbyt słabe flaki w środku .. i teraz pytanie , czy wystarczy mi zwykłe PS bez PRO ? Czy będę z niej zadowolony na przyszłość ? Wyszedłem z założenia, że jak nie mam suoer TV, nie gram jakoś bardzo dużo , i nie sram dolarami , to raczej dopłacać za wersję pro 1000zł w sklepie plus jeszcze do tego dowiedziałem się że muszę dokupić napęd ( mam slima z napędem) to już w ogóle mnie zniechęciło .. Jednak pytanie, czy zrobiłem ok ? czy faktycznie wszystkie gry będą działać okej ? Bardziej już myślę, że w przyszłosci będę celował w ps6 , więc to kolejne zastannowienie, czy w ogóle byłoby sen brać pro ? Podsumowujac , gram mało, przyjamniej na razie, nawet od kilku dni kiedy mam konsolę nie zainstalowałem żadnej gry, bo jestem na etapie poszukiwań swojego tytułu heh , zależy mi na dobrej grafice, płynności grania i po prostu dobrej zabawie, tyle:) Sory za rozpisanie się, ale chciałem szczegółowo opisać wam swoje obawy i przedstawić sytuację:)

19.01.2026 08:31
hopkins
19.01.2026 08:23
2
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Darek1785
5
Pretorianin

Wyobraźcie sobie, że to jest dzisiejszy poziom ludzi 30, a nawet 40 plus.

Dodatkowo to nie wiem jak dzisiaj ale jeszcze te kilkadziesiąt lat temu to dzieci w podstawówce w zeszycie od polskiego by nawet nie napisał tak chaotycznego tekstu którego nie da się czytać.

post wyedytowany przez Darek1785 2026-01-19 08:24:50
19.01.2026 08:33
2.1
Jason900627
35
Pretorianin

Może coś z Toba jest nie tak i trzeba by się przebadać ? Lub po prostu "inteligejszyn" zawodzi ? Ja tu wszystko rozumiem, myślę że inni ludzie również .. Napisany post dokładny i rzeczowy

19.01.2026 09:35
elathir
2.2
1
elathir
117
Czymże jest nuda?

Napisany post dokładny i rzeczowy

No niezbyt właśnie. Ma on cechę wpisu, który określa się mianem strumienia świadomości. Przedstawia on twoje myśli na temat kwestii, którą chce poruszyć ale nie opisuje samej kwestii w sposób jasny i klarowny.

W skrócie nie da się odpowiedzieć na postawione pytania, bo nie pytasz o obiektywne rzeczy (różnice w wydajności pomiędzy wersjami), nasze preferencje by poznać co nam pasuje a co nie (jakie wersje mamy i czy jesteśmy zadowoleni) a o to co sprawi, że twoje obawy znikną, na co odpowiedzieć nie możemy bo cię nie znamy. Nie wiemy co oceniasz jako poziom, z którego będziesz zadowolony.

Tak więc odpowiedź na twoje pytanie nie jest możliwa bez dokonania sporej liczby założeń, które mogą byś słuszne lub nie. Bo nie ma jednoznacznych odpowiedzi na pytania o wybór konsoli, wszystko zależy od preferencji i potrzeb. Tak wiec by uzyskać sensowną odpowiedź trzeba jasno przedstawić swoje preferencje i potrzeby. Wtedy społeczność może pomóc.

Drugą kwestią jest forma tekstu, czyli brak akapitów i bardzo swobodne podejście do interpunkcji, przez które tekst się bardzo ciężko czyta. Do tego skakanie po wątkach bez ładu i składu.

W sumie mamy na forum polonistę, może też oceni:
Bukary

Forum Forum PlayStation
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl