Wszelkiego zielska, chwastów, warzyw wiele osób nie lubi, a herbaty różne o dziwo lubi zdecydowana większość ludzi, zarówno dzieciaki, młodzież, dorośli jak i staruszkowie. Wiecie może czemu? W końcu herbata to też to jakiś chwast, zielsko.
PS. polecacie jakieś herbaty spróbować? Ktoś mi mówił, że herbata z lipy jest fajna, jeszcze nie piłem, a wy co polecicie?
Dzieci i młodzież lubią bo można herbatę pić z cukrem i często jest podawana do jakichś ciastek i tym podobnych, dorośli z reguły zbyt wybredni nie są, a jako że herbata jest serwowana od bardzo dawna, to i staruszkowie ją lubią bo znają.
Herbaty z lipy nie piłem też, ani żadnym znawcą nie jestem, ale jeśli herbaty "różne" to dla ciebie wszystkie oprócz zwykłej, to zawsze lubiłem miętową, hinduskie (Madras) i z bardziej leczniczych - rumianek i nagietek.
Takie syfiaste pyły herbaciane jak Saga to bez cukru przez gardło nawet nie chce przejść.
W sklepie Five o'clock można kupić różne dobre specjale.
Taki Herbapol też daje rade.
Czemu ludzie piją ? bo nie od dzis wiadomo, ze zielsko jest dobre i zdrowe. Ja łykam wszystko zielone, różane, owocowe nawet melise parze. Oczywiscie nie ma co przesadzać, choć znam takich co piją nawet 2 litry dziennie.
Mam dwa takie rewelacyjne specyfiki, tyle że nie podpisane więc ciężko polecić, może kiedyś rozkminie to się pochwalę.
Jeszcze nie pojawiła się reklama? Czyżby szykował się wątek z "wyrafinowanym" marketingiem szeptanym? ;)
W końcu herbata to też to jakiś chwast, zielsko.
To rośliny, krzewy uprawne, a nie chwasty.
Możesz zostać zawsze przy Mountain Dew, a sekret herbaty niech pozostanie sekretem.
Czemu prawie każdy lubi herbaty różne?
Pozwol, ze odpowiem cytatem.
Nie pijam herbaty. Herbata zamula. Co więcej, herbata była jedną z głównych przyczyn upadku Imperium Brytyjskiego. Bądź tak dobra i zrób mi kawę.
Bo herbata gorąca to jedno z lepszych rzeczy do picia, szczególnie w zimę, a za smakowymi ja nie przepadam jakoś specjalnie, wolę zwykłą, najlepiej Earl Grey, którego uwielbiam
Od tysiącleci herba jest znana i lubiana. Ale wątek z cyklu dlaczego ludzie jedza chleb i przetwory mączne... Żarcia i napojów są tysiące rodzajów i odmian. Każdy pochlania to co lubi :)
ja lubię z mięty