Jak to jest w Czechach bo nie mogę znaleźć.
Czy ta winieta na 15 dni za 55 zł to jest też na austrady czy autostrady osobno są płatne?
Lukis' <--- Jeżeli masz na myśli auta osobowe, to drogi szybkiego ruchu, oraz autostrady są płatne i trzeba wykupić winietę czasową. Pozostałe drogi są bezpłatne.
Auto osobowe, przez jakieś 3 dni będę na terenie Czech i chciałbym skorzystać z autostrady.
Wiem, że winietę muszę wykupić od razu, ale nie wiem czy się decydować na autostradę jeżeli bedzie dodatkowo płatna.
skoro masz winiety to jak masz mieć płatne autostrady. albo jedno albo drugie.
Ostatnio byłem w Pradze i przy granicy kupiłem winietę za 24 zł bodajże,która trwa 7 dni.Możesz poruszać się po wszystkich drogach(autostrady jak najbardziej)
Ta winieta to jest oplata (tylko) za autostrade. W Czeskiej Republice nie ma bramek jak w Polsce.
Eeee, a na co ma byc wineta, jak nie na autostrady? Bo chyba zbyt skomplikowane pytanie dla mnie
qLa, Miczkus <--- Nie mam pewności, ale wydaje mi się, że drogi szybkiego ruchu też są płatne (na nie też obowiązuje winieta). Mogę się jednak mylić.
[10]mackie majcher
możliwe. Dla mnie to to samo. Nigdy nie wiem czy jadę po autostradzie czy po drodze szybkiego ruchu.