Czasami brak obrazu na monitorze, blue screen...

Forum Komputery
Odpowiedz
25.08.2011 13:36
👎
1
odpowiedz
zanonimizowany754429
5
Legionista

Czasami brak obrazu na monitorze, blue screen...

Czesc :D

Wiec tak:
Moj komp dzialal ok, nie bylo problemow.

Az pewnego razu (2-3 tygonie temu) wlaczam kompa a tutaj brak obrazu na monitorze. Na poczatku myslalem ze monitor siadl lub kabel od monitora.

Sprobowalem przepinac kabel raz do grafiki, a raz do plyty glownej, w koncu pojawil sie obraz. Potem dalej dzialo sie to samo, i tak probowalem az obraz sie pojawil.

Potem przyszedl do mnie kolega, przyniosl ze soba swoj kabel. Ale na jego kablu dzialo sie to samo. Czyli moj kabel ok. Monitor tez na 100% dobry, bo niedawno kupowany.

Zdjelismy obudowe z kompa, wypielismy grafike, wpieli z powrotem. Wtedy bylo juz dobrze i przez jakis czas wszystko dzialalo.

Ostatnio znowu nie bylo obrazu, dopiero jak poprawilem grafike (wypialem i wpialem) to wtedy sie pojawil.
Dodatkowo, ostatnio 2 razy wyskoczyl mi blue screen!

Co moze byc?
Ja tak sobie mysle, ze moze cos na plycie glownej nie laczy?

25.08.2011 20:57
👍
2
odpowiedz
Primus_Deicio_NPC
35
Konsul

Albo uszkodzona płyta główna, albo wejście grafiki (albo w płycie, albo w karcie). Innych możliwości raczej nie ma.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl