Witam. Gdy w Splinter Cellu Conviction kończą się cutscenki pojawia mi się czarny ekran lub... niebo. Co robić?
Czy grasz na cracku?
Oryginał czy pirat? Jeśli oryginał, to na jakim dysku zainstalowana gra? (C, D, E itp.)
cruiser [4]
forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1243108
up: a jakie to ma znaczenie gdzie instalowana jest gra ?
Ja bym sprawdzil dzialanie cutscenek na najnizszych i najwyzszych detalach graficznych, do tego zmienilbym sterowniki do grafiki na nie koniecznie najnowsze.
ok, po wyłączeniu i włączeniu gry cutscenka przeleciała, lecz podczas przechodzenia od osłony do osłony gra się zawiesza, pokazuje czarny ekran a na monitorze napis "brak sygnału". gra z cd-action. mam gdzieś zwykła wersje spróbuje ja jutro zainstalować :/
Gra ma chyba problemy z przywroceniem natywnej rozdzielczosci i odswiezania, ktore byly ustawione przed pokazaniem cutscenki.
Sprobuj zmienic rozdzielczosc gry lub wlaczyc ja w oknie. Jesli w obu przypadkach gra bedzie poprawnie dzialac, to musisz wymysic w jej opcjach poprawne odswiezanie dla wybranej rozdzielczosci. Jesli gra nie ma takiej opcji, to mozesz uzyc do tego celu zewnetrznego programu, np. power stripa.
teraz robie reinstal gry, ale rozdzielczość była zgodna z tą ustawioną w windowsie (1440x970), zaraz po instalacji sprobuje.
ok, po alt+tab gra wraca do normy, ale nie chce mi się co minute alt+tabowac. pomóżcie!!