Cyberpunk 2077 mało fps na w miarę dobrym sprzęcie.

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
02.01.2025 10:39
1
odpowiedz
sabaru
31
Senator

Cyberpunk 2077 mało fps na w miarę dobrym sprzęcie.

Zakupiłem sobie grę Cyberpunk 2077 na Steam. Jednak po uruchomieniu gry program MSI pokazuje ledwo około 27 klatek i to tylko w samym w pomieszczeniu startowym. Zjechałem z ustawień na minimum, powyłączałem chyba wszystko co się dało, zmniejszyłem rozdzielczość z 2k na Full HD i nie wiele się zmieniło bo mam teraz około 31 klatek. Z rozdzielczością nie będę dalej schodził bo to nie ma sensu.

Mój sprzęt to:
procek, i7-10700K
karta, NVIDIA GeForce RTX 4070
Ram 32GB 1600
W10 64 bit.

Co ciekawe w menu mam 100FPS przy włączonej synchronizacji pionowej, a po wejściu z menu spada z automatu do około 31. Przy wyłączonej synchronizacji jest podobny efekt. Wiem że to menu i tam wymagania nie są prawie żadne ale żeby aż taka różnica była? No i czy to jest za słaby sprzęt na tą grę?

02.01.2025 10:44
ODIN85
2
odpowiedz
ODIN85
47
Senator

Rt wyłącym a włącz dlss.

02.01.2025 11:04
3
1
odpowiedz
sabaru
31
Senator

Trochę się pospieszyłem z tym tematem. Nie zauważyłem tej opcji wcześniej ale był włączony Ray Tracing. Jak wyłączyłem to teraz działa normalnie. Nawet bez problemu idzie bez włączonego dlss.

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl