Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: Creative Mozaic, padł mi.

17.11.2012 12:16
Dark Crow
1
Dark Crow
149
Old Mans Child

Creative Mozaic, padł mi.

Witajcie, wiecie może cóż uczynić ażeby to ożywić empetrójkę Creative ZEN Mozaic EZ 100? Sprawa wygląda tak że słuchając muzyki nagle mi się zawiesiła i nie działały żadne przyciski (krótkie "przycinki" trafiały jej się od zawsze) na co zaradny Mikołaj zresetował ją i uradowany próbował włączyć, a tu niespodzianka; Nie idzie. Podłączyłem ją do PC i też nic nie wyświetla noestety, żadnego nowego połączenia. W momencie "zawiechy" bateria miała około 50% stanu.

Czytałem po internetach i generalnie sporo było bliźniaczych problemów jak mój.

17.11.2012 12:23
2
odpowiedz
zanonimizowany305250
161
Legend

Format. Mówię serio, mam Mozaic EZ100, i sformatowanie jej mi pomagało. A jeżeli system nie wykrywa, to podłącz do kompa i wtedy zresetuj.

17.11.2012 12:26
Dark Crow
3
odpowiedz
Dark Crow
149
Old Mans Child

Gnoll; dzięki za odpwiedz. Jak zrobić format?

Edit: podłączyłem do PC i przytrzymałem przez ok 10 sekund przycisk "reset"- efektów brak niestety ;<

edit 2:
1. Turn off your player.

2. Press and hold the Play/Pause button to turn on the player.

3. When the Creative logo appears , press and hold the MENU back button until the Recovery Mode screen appears. Three menu items are shown: Clean Up, Format All, and Reboot.

http://forums.mycreativefansite.com/zen-tips-tricks-hacks/creative-mp3-player-resets/

spróbuję według tych wytycznych.

Także lipa. Nie działa. ;<

17.11.2012 15:46
Dark Crow
4
odpowiedz
Dark Crow
149
Old Mans Child

Ma ktoś jakieś pomysły?

17.11.2012 16:45
Dark Crow
📄
5
odpowiedz
Dark Crow
149
Old Mans Child

Udało mi się uporać z problem, toteż pozwole sobie napisać w jaki sposób jakby ktoś szukał informacji na ten temat, wydaje sie że taki ruch pozwala zakończyć wszelkie bóle związane z zabawką:

- Pobieramy aktualizację ze strony http://files2.europe.creative.com/manualdn/Drivers/PDE/11266/0x232675F0/ZENMozaicEZ_PCFW_L22_1_05_01.exe
- Podłączamy urządzenie kablem USB do komputera po czym przytrzymujemy przez 3 sekundy klawisz "reset" (ten z boku)
- uruchamiamy program aktualizujący system empetrójki (nawet jeżeli komputer sam w sobie nie wyświetla urządzenia jako pamięć masowa, jak w moim przypadku)
- Instalujemy aktualizacje, nawet jeżeli nasz system jest identyczny z tym który program chce zainstalować.
-Uruchamiamy ponownie PC
Tyle.

Forum: Creative Mozaic, padł mi.