co się mogło zepsuć?
witam mam komputer procek amd athlon, plyta asus, zasilacz chieftec ogolnie markowe elementy jednak przestal działać, najpierw objawialo sie to ze zanim wystartowal to resetowal sie kilkanascie razy z rzedu ale potem jak odpalil to juz bylo ok, potem zamiast krotkiego pikniecia na początku bylo jedno długie ale po kilkukrotnym zresetowaniu było ok, teraz nie odpala wogóle (tzn odpala wiatraki sie kręcą ale nie ma zadnego piknięcia i po prostu nie startuje) resetowalem bios ale nic to nie dało, dysk sprawny co mogło się spalic?
nie znam sie na tych piknieciach,ale jesli nie ma obrazu na monitorze to obstawiam karte graficzna
Skoro nie było piknięcia to ja z kolei obstawiam płytę główną albo procesor... Sprawdź najpierw grafikę u jakiegoś kolegi.
Najpierw zresetuj BIOS, później uruchom kompa z konfiguracją grafika,proc,ram. Zobacz czy odpala.
Ja obstawiam za niskie lub niestabilne napięcie na zasilaczu. Jeśli masz taką możliwość, podłącz podzespoły do sprawnego zasilacza u kolegi albo w serwisie i sprawdź, czy zadziała normalnie.
Jak masz RAM w dwóch kościach, to uruchamiaj z jedną, potem w razie potrzeby zmień i uruchamiaj z drugą.