Co sądzicie o takim upgrade ???

Forum Komputery
Odpowiedz
04.05.2020 00:30
PLayPool14
1
odpowiedz
PLayPool14
13
Nocna_Zmiana

Co sądzicie o takim upgrade ???

Aktualnie mam 2 płyty główne LGA 1151 tylko że 1 która ma 4 sloty RAM (no ogółem jest lepsza) są uszkodzone styki i jak by się ktoś orientował ile za naprawę tak mniej więcej to będę wdzięczny mam w aktualnej 4GB RAM i Radeona 5670 HD i teraz jeszcze po wymianie płyty naprawił bym kartę graf. GTX 760 i miał bym 2 to był by już jakiś skok wydajności jak by z tą płytą by się udało to miał bym 12 RAM i 2 karty w tedy gdzieś na alledrogo kupić jakiegoś Palixa z 3GB pamięci uszkodzonego i do naprawy go wysłać wymienić za Radeona co wy na to ?

04.05.2020 02:03
BartekTenMagik
2
1
odpowiedz
BartekTenMagik
85
Opiekun Przestrzeni

Lepiej tak nie kombinować bo stracisz. Naprawy zwykle drogie i przewyższają wartość podzespołu. A i nikt nie zapewni ci stałej ceny bo sztuka to sztuka/ dostępność części zamiennych i znalezienie fachowca który się tego podejmie (nie mówię o piekarniku).
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale chcesz wsadzić dwie różne karty graficzne do kompa? Jeśli masz teraz 4gb to w tamtym pewnie 8gb to mógłbyś sobie zamienić. Może dokładniej opisz co kombinujesz.

post wyedytowany przez BartekTenMagik 2020-05-04 02:09:09
Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl