zostałem poproszony przez mamę o poszukanie ciekawego miejsca na wakacje - zaznaczam, że tak oklepane pomysły jak morze, mazury i góry odpadają.
szukamy czegoś gdzie można odpocząć, a w pobliżu będzie sporo miejsc do zwiedzania. najlepiej w pobliżu wielkopolskiego. i żeby dało się tam wytrzymać od 5 do 7 dni bez specjalnej nudy.
co polecacie?
Gory odpadaja, morze odpada, mazury odpadaja, pozostaja wakacje na slaskich haldach lub w uroczych miastach typu Lodz, Szczecin, Lublin, Bydgoszcz. Na pewno nie zapomnicie tych wakacji.
A tak powaznie - 5-7 dni bez nudy w Polsce poza glownymi osrodkami turystycznymi? Trudna sprawa. Zalezy co Was rajcuje. Moze jakas wies? Lowienie ryb? Zbieranie grzybow? Biwakowanie?
Okolice Drawska Pomorskiego, 10 lat temu jeździliśmy do Jaworza (http://mapy.eholiday.pl/mapa-jaworze-kalisz_pomorski-drawsko_pomorskie.html) na wakacje z rodzina tylko tyle że końcówka sierpnia/początek września.
Dużo rybów, dużo grzybów, dużo wody, dużo lasów, dużo czołgów, dużo wojska.
lup
plany rowniez sie troche zmienily, moze byc ewentualnie te morze, ale jakis hotel z basenem
oczywiscie, nie mam na mysli piecogwiazdkowego hiltona, cos skromnego, dobrego, z basenem i ogolnie dobrym zapleczem sportowo rekreacyjnym...
znacie cos godnego polecenia?
forsuję ziemię lubuską z MRU na czele gdziekolwiek jestem, zwiedzania masa, nudzić się nie będziecie, nocleg w "wiejskich hotelach"