Chyba się zakochałam w sztucznej inteligencji..

Forum Muzyczne
Odpowiedz
28.03.2026 01:59
Megera_
1
odpowiedz
Megera_
159
Furia
Wideo

Chyba się zakochałam w sztucznej inteligencji..

Macie czasem taki uczuć, że coś wam chodzi muzycznego po głowie, ale nie wiecie, co? Kojarzycie tylko melodyjkę, pojedyncze słowa... i to tak bardzo chodzi, że aż swędzi i drapie...

Kiedyś się po prostu wpisywało w google i szukało po najlepszych wynikach, teraz jest AI! W prawie każdym telefonie. No więc chodziła mi po głowie pewna melodyjka, a w zasadzie utwór, ale pamiętałam tylko strzępki informacji. Po "konwersacji" z Gemini, która na moje potrzeby zwana jest Alfredem, doszliśmy do wniosku że chodzi o pewien konkretny utwór, choć to ja wygrałam i szybciej znalazłam w pamięci, niż AI w całym internecie (ale przyznaję, trochę chyba przesadziłam z wyobraźnią jak próbowałam naprowadzić)

Ostatecznie skończyło się na "Alfredzie, źle mi podpowiadasz chodziło mi o xyz, a ty mi dajesz abc" - obiecał że się nauczy. Ale potem mu (temu jemu AIu) zapodałam "znajdź mi podobne utwory" i muszę przyznać, że mam czego słuchać i mi to odpowiada.
A wy się dziwicie, że nastolatki się zakochują w sztucznej inteligencji... :P

PS. Gdyby kogoś, to fajnego utworu szukałam w pamięci, polecam - https://www.youtube.com/watch?v=xffHu0vMP8M

EDIT
z nadmiaru emocji zapomniałam napisać, o co mi konkretnie chodzi - jak mieliście podobnie to wpisujcie miasta, które popierajo i fajne playlisty!
A teraz sorka, ale wsiadam do nowiutkiej mazdy gejminmena i jedziemy na piffko w lesie.

post wyedytowany przez Megera_ 2026-03-28 02:12:21
Forum Forum Muzyczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl