Call of Duty czy Battlefield BC2?

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
04.09.2011 19:18
1
odpowiedz
zanonimizowany806953
1
Junior

Call of Duty czy Battlefield BC2?

Witam wszystkich, pytanie jak w temacie, chciałbym kupić sobie klucz do gry z dobrym multi, jednak nie wiem którą wybrać- BBC2 a może któregoś z CoDów?(jeśli tak to którego- 4 czy może 5?) , w żadnego CoDa nie grałem na multi, a z battlefieldem mam doswiadczenie tylko z battlefield play4free...
Mam więc pare pytań, najpierw te co do Coda (pytania opartę na cod4):
- Preki- czym są, jak się je zdobywa?
-Uzbrojenie postacie, czy w grze zbiera się kasę na bronie które mozna kupic w grze, czy jest tak że mamy do wyboru każdą broń za darmo?
- Czy jest tam coś w rodzaju podziału na klasy, tak jak w bp4f, czy mogę używać wszystkich typów broni?
-Czy jest tam coś w rodzaju item shopu, jeśli tak, to czy bardzo uproszcza on grę?
-Co dają rangi?
- Czy odpowiedzi na powyższe pytania różnią się zależnie od części?
Battlefield BC2:
-Wchodzenie na servery- czy jest tak jak w bp4f , coś w grodzaju "Dołącz do gry" i wrzucenie na server wybrany przez komputer?
-Bronie, czy są one kupowane na jakiś czas, czy można z nich korzystać ile się chce?
-"Upgready"wykupowane za realne pieniądze- czy mają one duży wpływ na grę?

Proszę o odpowiedzi na postawione przeze mnie pytania oraz swój typ ;)
Ceny Cd keyów są wprost śmieszne i minimalnie się różnią, proszę więc o nie branie tego pod uwagę :)

04.09.2011 19:20
👍
2
odpowiedz
zanonimizowany806937
0
Chorąży

Zdecydowanie BC2

Lepsze tryby gry, grafika, wszystko za darmo

04.09.2011 19:40
marszym
3
odpowiedz
marszym
98
Let The Sky Fall

COD:
Perki, dodatkowe umiejętności do wybrania z puli wszystkich, dla każdej klasy postaci można wybrać 3 z trzech kategorii (po jednym z każdej). Zdobywa się, poprzez zdobywanie doświadczenia i awansowania na kolejne poziomy. Może być to np zwiększenie obrażeń, ukrywanie na radarze przeciwnika, szybsze przeładowywanie broni i wiele innych. Zależy od części.

Nie zbiera się kasy, broń odblokowuje się jedynie poprzez zdobywanie poziomów. Dodatki do broni (celowniki, maskowania, etc) zdobywa się poprzez tzw. wyzwania broni czyli zabij x graczy, strzel x razy w głowę.

Klasy tworzysz sobie sam, sam dobierasz broń z całego dostępnego arsenału i perki. Możesz mieć maksymalnie predefiniowanych 5 klas postaci.

Rangi ? Jakie rangi ? Chodzi o Kapitan, Major I, Pułkownik II itp ? To po prostu słowne odzwierciedlenie poziomu doświadczenia gracza.

Jeśli się nie mylę, to od COD4 wzwyż wszelkie zmiany w multiplayerze to jedynie kosmetyka. Inne bronie i perki do wyboru. W MW2 doszło więcej killstreaków i możliwość samodzielnego dopasowania ich do gracza.

04.09.2011 19:43
Artilio
4
odpowiedz
Artilio
47
Marimo

- Preki- czym są, jak się je zdobywa? Perki to zdolności, takie jak szybsze przeładowanie, więcej granatów.Zdobywa się je levelując
-Uzbrojenie postacie, czy w grze zbiera się kasę na bronie które mozna kupic w grze, czy jest tak że mamy do wyboru każdą broń za darmo? Bronie odblokowują się z coraz wyższym poziomem.
- Czy jest tam coś w rodzaju podziału na klasy, tak jak w bp4f, czy mogę używać wszystkich typów broni? Można używać każdego rodzaju broni
-Czy jest tam coś w rodzaju item shopu, jeśli tak, to czy bardzo uproszcza on grę? Nie ma
-Co dają rangi? Nowe bronie, perki, i większego E-Penisa
- Czy odpowiedzi na powyższe pytania różnią się zależnie od części? Nie, od czwórki dochodziły tylko nowe perki, mapki, bronie.
Battlefield BC2:
-Wchodzenie na servery- czy jest tak jak w bp4f , coś w grodzaju "Dołącz do gry" i wrzucenie na server wybrany przez komputer? Masz listę serwerów, i dołączasz do tego który ci się spodoba
-Bronie, czy są one kupowane na jakiś czas, czy można z nich korzystać ile się chce? Bronie raz odblokowane zostają na cały czas
-"Upgready"wykupowane za realne pieniądze- czy mają one duży wpływ na grę?
Nie ma czegoś takiego.

04.09.2011 19:49
5
odpowiedz
Fedau_NPC
72
Senator

Zalezy od twojego podejscia. Jak chcesz sie po prostu odstresowac po ciezkim dniu to bierz coda. Jak szukasz czegos powazniejszego, wymagajacego to battlefield.

04.09.2011 19:51
😃
6
odpowiedz
zanonimizowany806953
1
Junior

Dziękuje bardzo za szybkie odpowiedzi :) Zdecyduję się chyba na CoDa 4, bo 19,50 za taką grę to śmieszna cena ..

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl