Call of Duty czy Battlefield BC2?
Witam wszystkich, pytanie jak w temacie, chciałbym kupić sobie klucz do gry z dobrym multi, jednak nie wiem którą wybrać- BBC2 a może któregoś z CoDów?(jeśli tak to którego- 4 czy może 5?) , w żadnego CoDa nie grałem na multi, a z battlefieldem mam doswiadczenie tylko z battlefield play4free...
Mam więc pare pytań, najpierw te co do Coda (pytania opartę na cod4):
- Preki- czym są, jak się je zdobywa?
-Uzbrojenie postacie, czy w grze zbiera się kasę na bronie które mozna kupic w grze, czy jest tak że mamy do wyboru każdą broń za darmo?
- Czy jest tam coś w rodzaju podziału na klasy, tak jak w bp4f, czy mogę używać wszystkich typów broni?
-Czy jest tam coś w rodzaju item shopu, jeśli tak, to czy bardzo uproszcza on grę?
-Co dają rangi?
- Czy odpowiedzi na powyższe pytania różnią się zależnie od części?
Battlefield BC2:
-Wchodzenie na servery- czy jest tak jak w bp4f , coś w grodzaju "Dołącz do gry" i wrzucenie na server wybrany przez komputer?
-Bronie, czy są one kupowane na jakiś czas, czy można z nich korzystać ile się chce?
-"Upgready"wykupowane za realne pieniądze- czy mają one duży wpływ na grę?
Proszę o odpowiedzi na postawione przeze mnie pytania oraz swój typ ;)
Ceny Cd keyów są wprost śmieszne i minimalnie się różnią, proszę więc o nie branie tego pod uwagę :)
Zdecydowanie BC2
Lepsze tryby gry, grafika, wszystko za darmo
COD:
Perki, dodatkowe umiejętności do wybrania z puli wszystkich, dla każdej klasy postaci można wybrać 3 z trzech kategorii (po jednym z każdej). Zdobywa się, poprzez zdobywanie doświadczenia i awansowania na kolejne poziomy. Może być to np zwiększenie obrażeń, ukrywanie na radarze przeciwnika, szybsze przeładowywanie broni i wiele innych. Zależy od części.
Nie zbiera się kasy, broń odblokowuje się jedynie poprzez zdobywanie poziomów. Dodatki do broni (celowniki, maskowania, etc) zdobywa się poprzez tzw. wyzwania broni czyli zabij x graczy, strzel x razy w głowę.
Klasy tworzysz sobie sam, sam dobierasz broń z całego dostępnego arsenału i perki. Możesz mieć maksymalnie predefiniowanych 5 klas postaci.
Rangi ? Jakie rangi ? Chodzi o Kapitan, Major I, Pułkownik II itp ? To po prostu słowne odzwierciedlenie poziomu doświadczenia gracza.
Jeśli się nie mylę, to od COD4 wzwyż wszelkie zmiany w multiplayerze to jedynie kosmetyka. Inne bronie i perki do wyboru. W MW2 doszło więcej killstreaków i możliwość samodzielnego dopasowania ich do gracza.
- Preki- czym są, jak się je zdobywa? Perki to zdolności, takie jak szybsze przeładowanie, więcej granatów.Zdobywa się je levelując
-Uzbrojenie postacie, czy w grze zbiera się kasę na bronie które mozna kupic w grze, czy jest tak że mamy do wyboru każdą broń za darmo? Bronie odblokowują się z coraz wyższym poziomem.
- Czy jest tam coś w rodzaju podziału na klasy, tak jak w bp4f, czy mogę używać wszystkich typów broni? Można używać każdego rodzaju broni
-Czy jest tam coś w rodzaju item shopu, jeśli tak, to czy bardzo uproszcza on grę? Nie ma
-Co dają rangi? Nowe bronie, perki, i większego E-Penisa
- Czy odpowiedzi na powyższe pytania różnią się zależnie od części? Nie, od czwórki dochodziły tylko nowe perki, mapki, bronie.
Battlefield BC2:
-Wchodzenie na servery- czy jest tak jak w bp4f , coś w grodzaju "Dołącz do gry" i wrzucenie na server wybrany przez komputer? Masz listę serwerów, i dołączasz do tego który ci się spodoba
-Bronie, czy są one kupowane na jakiś czas, czy można z nich korzystać ile się chce? Bronie raz odblokowane zostają na cały czas
-"Upgready"wykupowane za realne pieniądze- czy mają one duży wpływ na grę?
Nie ma czegoś takiego.
Zalezy od twojego podejscia. Jak chcesz sie po prostu odstresowac po ciezkim dniu to bierz coda. Jak szukasz czegos powazniejszego, wymagajacego to battlefield.
Dziękuje bardzo za szybkie odpowiedzi :) Zdecyduję się chyba na CoDa 4, bo 19,50 za taką grę to śmieszna cena ..