Jakie tusze zamienniki stosować w tej drukarce? Wiem, że kilka osób na forum ją posiada. Super drukarka/skaner na domowe potrzeby, ale jednak tusze zamienniki są często kiepskiej jakości. Właśnie kupiłem w MM zamienniki 'Actis' za 13,99zł/szt (x4) i nie jestem zadowolony. Robię już 4 czyszczenie i dalej czarny/szary jest w lekkie paski.
Jakiej firmy (oryginalne odpadają bo kosztują stanowczo za dużo) kupić następne tusze? Active Jet? Jakaś inna? Zamienniki za 1,90zł/szt z allegro jakoś mnie nie rajcują XD
Pryzmat. Active Jet oferuje jedne z najgorszych. - http://www.pryzmat.com/pl/
Używam co Canona IP3300 od lat i ani razu mnie nie zawiodły. Wujek kupuje zaś do Brothera J525W i również sobie chwali. Za to Active Jet w obu przypadkach okazał się totalną klapą.
Active Jet lane są w cały świat. Jedne pojemniki oferują więcej, drugiej mniej tuszu. Ponadto są rozcieńczone i się rozlewają. Pryzmat oferuje pojemniki nabite na maksa, a ich tusz jest gęsty.
Szkoda, że zapaskudziłeś sobie drukarkę tym i innym szajsem...
DrukTech zdecydowanie :-) jestem przeciwnikiem tuszy, nie ma to jak toner - jakość, wydajność. Ale cena ceną.
3 lata temu kupilem 20sztuk za 12GBP na amazonie.co.uk i do tej pory na nich jade. Na jakosc nie narzekam, jednak przy zmianie tuszy kilka miesiecy temu musialem kilkukrotnie przeczyscic dysze by zaczelo poprawnie drukowac. Podejrzewam ze kilkuletni tusz deczko przysechl.
Wiec odradzam stare tusze ;)
ja akurat active jet kupuję często i nigdy nie było z nimi problemu, teraz częściej używam actis (ten sam producent tylko wersja bardziej budżetowa) i też wszystko jest ok, nic się nie rozmazuje, drukarka sprawna
Dobre mają zamienniki, wydajnościowo i jakościowo ok. Teraz tez kupuję czasami asarto, również nie ma problemów z drukowaniem.
Zdecydowanie mogą być zamienniki, tylko pamiętaj o dobieraniu odpowiednich, zawsze lepiej trochę poczytać i wybrać odpowiednie. na stronie tusze. info jest niemal wszystko co trzeba, żeby mieć oryginały, lub zamienniki w dobrych cenach :)
ja zazwyczaj zamawiam na bestprint24.pl mają fajna wyszukiwarkę, wpisuje drukarkę i mam tonery, dla kobiety duże udogodnienie :)