Po zakupie monitora samsunga series 3 300 nie mam obrazu. komputer jest też nowy więc nie mam porównania ale w sklepie był przy mnie włączany więc to nie wina kompa.
W monitorze pali się tylko niebieska dioda iraz obraz w trybie analog, raz hdmi. podłączony jest do hdmi ale obrazu brak. o co chodzi?
Chodzi o to, ze monitor nie wykrywa sygnalu na wejsciu hdmi, powodu nie zgadniemy. Pozycz od kogos inny monitor, podlacz, i bedziesz wiedzial czy to jego wina, czy kompa. Albo po prostu wroc do sklepu.
ale na analogu jest to samo. brak sygnału albo analog albo hdmi. komp działał w sklepie wiec nie mam pomysłu
komp działał w sklepie wiec nie mam pomysłu
Jak nie składałeś to albo masz lipny sprzęt albo przepłaciłeś to raz :)
Co do problemu:
Nie wiem co to ma być "Samsung 3 300" bo w google pokazuje notebooka ale spróbuj zmienić źródło sygnału w monitorze. Jeżeli nie ma przycisku lub wiesz że powinien automatycznie wykryć sygnał to podłącz go normalnie hdmi, włącz PC i jak usłyszysz, że załadował się Windows/jest na ekranie logowania(jak nic nie słyszysz to po prostu odczekaj z minutę lub półtorej "na zapas") to wciśnij skrót Windows+P(o ile system to Vista lub 7) dwa razy pod rząd - jak nie pomoże to spróbuj jeszcze z dwa razy.
Potem zostaje już tylko kombinowanie(podłączenie innego monitora do komputera lub telewizora, podłączenie obecnego monitora do innego komputera lub podłączenie go innym sposobem np. DVI czy DP). Pamiętaj, że coś mogło się uszkodzić np. w transporcie więc nie przyjmuj za pewne, że komputer działa.
To jest sp22. Monitor podlaczylem do lapka i dziala. Komp.podlaczylem pod tel.lcd i tez jest brak sygnalu. Zastosowalem kombinacje klawiszy win + p i nic. Startuje tak jakby normalnie sie odpalal. Rozumiem ze jest to raczej wina sprzetu, moglo cos sie zepsuc przy transporcie?
Mogla sie "obluzowac" grafika na plycie w czasie transportu na przyklad. Jezeli nie masz plomby otworz puche i podopychaj karty - szczegolnie grafike - do plyty. Czasami obudowa nie jest idealna wymiarowo i karta potrafi w niej spezynowac z tendencja do wyskoczenia - w kazdym razie trzeba sie temu przyjrzec od wewnatrz.
Sam składałeś kompa? Sprawdź czy dobrze masz podpiętą karte graficzną do płyty głownej jak i zasilacza. Taki problem ja przynajmniej miałem.