Bluescreen STOP:c0000139
Witam! Pobrałem kilka aktualizacji ze strony Microsofu do Internet Explorer 8 i Windows 7 32-bit. Aktualizacje miały od kilkuset KB do 1-2MB. Kilka aktualizacji nie wymagało ponownego uruchomienia się komputera (to chyba były te do IE). Ale ta jedna tak (to chyba do Windowsa). A więc po zakończeniu instalacji, pojawił się napis o wyłączeniu systemu, następnie konfiguracji i gdy zaczął się uruchamiać ponownie pojawił się bluescreen o treści:
STOP: c0000139Entry Point Not Found
The procedurę point RtJCopy Context could not be located in the dynamic link library ntdll.dll.
Próbowałem uruchomić komputer w trybie awaryjnym, trybie awaryjnym z wierszem polecenia, trybie debugowania, ostatnią znaną dobrą konfigurację (zaawansowane), zawsze kończyło się na tym samym, bluescreen STOP:c0000139...
Przy tym wszystkim komputer wydaje inne dźwięki, niż jak to było dotychczas.
Używam Windows 7 Ultimate 32-bit.
Niestety, nie mam płyty od tego Windowsa. Bardzo zależy mi na odzyskaniu danych, to jest najważniejsze.
Co zrobić? A może przynajmniej znacie jakieś inne forum, gdzie ktoś wie?
Płytkę recovery z tego co wiem można pobrać za darmo ze strony Microsoftu. Resztę robisz wg. porad znalezionych w necie np na stronie Microsoftu.
[4] Pewnie że tak. Wszystko znajdziesz w necie, nawet szukać głęboko nie musisz.
Nigdzie nie mogę znaleźć Recovery, czy to na pewno to, do pobrania?
Proszę o link do recovery z Microsoftu, zmalałem tylko z innych źródeł ale to wiadomo...
http://www.microsoft.com/en-us/download/search.aspx?q=restore%20windows%207