Battlefield 6. Warto?

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
11.01.2026 18:57
kluha666
1
odpowiedz
kluha666
185
Catch the Rainbow

Battlefield 6. Warto?

Zastanawiam się właśnie nad kupnem Battlefield 6. Aktualnie jest w promocji na Steam za 209 złotych. Grałem w poprzednie części. Battlefield 4 to moja ulubiona część. Spędziłem w niej dosłownie setki godzin. Ma to ducha poprzednich odsłon? Bo opinie w Internecie są różne i chciałbym opinie osób, które grały również w poprzednie części.

11.01.2026 19:35
Mutant z Krainy OZ
2
odpowiedz
Mutant z Krainy OZ
270
Farben

Sprawdz sobie darmowego redseca czy ci feeling siadzie.

11.01.2026 20:08
cswthomas93pl
3
odpowiedz
1 odpowiedź
cswthomas93pl
156
Legend

6 ma potencjał, z odpowiednimi decyzjami po stronie devów da się wycisnąć z niej więcej. Feeling jest inny i trzeba się do niego przyzwyczaić, nie znaczy to jednak że jest zły. Rozgrywka jest bardziej dynamiczna, mapy ciaśniejsze i nawet na tych większych akcja skupiona jest zazwyczaj w tych samych miejscach. Osobiście brakuje mi map, mogliby wrzucić coś z poprzednich części. Na premierę 6 była tylko ognista burza która imo też wypada gorzej w porównaniu do ognistej burzy w battlefieldzie 4. Zresztą nie rozumiem wybrania akurat tej mapy, poprzednie odsłony oferowały dużo lepsze mapy, więc było w czym wybierać. Na początku miałem mieszane odczucia co do 6, ale dałem jej szansę, pograłem trochę więcej. Jakiegoś tam ducha poprzednich części może i da się wyczuć, ale jak dla mnie wymaga jeszcze trochę pracy i zmian

post wyedytowany przez cswthomas93pl 2026-01-11 20:13:06
11.01.2026 20:13
Mutant z Krainy OZ
3.1
Mutant z Krainy OZ
270
Farben

Wake island i karkand z bf 2 bym chcial zobaczyc.

11.01.2026 21:17
NewGravedigger
4
odpowiedz
NewGravedigger
203
spokooj grabarza

W BF4 miałem przegrane kilkaset godzin, w BF6 gram ale od razu mówię - mimo, że wygląda jak upgrade czwórki, to jest to część ograniczona.

Mapy są średnie, jeśli po prostu nie kiepskie. Dużych map nie ma prawie wcale, a te większe to festiwal kamperów, bo na każdej jakiś debil wymyślił wysoki punkt na środku mapy, z którego można strzelać do wszystkiego.

broni jest mniej niż w 4 - czego w ogóle nie rozumiem,

Klasy mają jakieś bzdurne rzeczy, których nikt nie używa.

Generalnie stoję na stanowisku, że oni nie testują tego co wypuszczają, bo gdyby to robili, to ktoś w pewnym momencie zauważyłby, że niektóre rzeczy są po prostu niegrywalne albo słabe.

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl