Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Battlefield 3 WTF???

29.10.2011 03:13
neXus
1
neXus
249
Fallen Angel

Battlefield 3 WTF???

Po premierze najnowszego Battlefielda wpadłem na pomysł - a wezmę i go kupię jako że grałem w jego poprzednie odsłony.
Najpierw próbowałem grac w singla - tak z ciekawości, po czym spróbowałem w multi. I w tym momencie trochę zwątpiłem:
1. gra na singlu - mimo zaledwie zaczęcia gry - już zdążyła mi się 2 razy zawiesić na skryptach. W pewnym momencie gra staje i koniec - osoba za którą masz podążać staje lub ewentualnie nie daje sie zniszczyć uciekinierów na lotnisku i koniec - naście prób na zasadzie "a może się tym razem uda"
2. na samym starcie zaczyna się coś dziwnego dziać z teksturami - zaczynają migotać... Sterowniki najnowsze- dedykowane niby pod tą grą a jednak coś nie halo
3. na koniec próbuje multi - pierwsze odrodzenie i w chwili odrodzenia od razu padam martwy - obca drużyna siedzi na respownie i tnie wszystko - kurcze gra z takimi korzeniami a nikt nie pomyślał o strefach respownu?
4. i coś co mnie zupełnie rozwaliło - rozumiem aplikacje "orgin" - każdy chce mieć własnego "steama" ale co za geniusz wpadł na pomysł odpalania gry... z przeglądarki internetowej

Przyznam się - kupując BF3 byłem napalony na tą gre - ale po jakiś 3 h zabawy zaczynam sie zastanawiać czy nie wywaliłem kasy w błoto....

29.10.2011 03:39
😐
2
odpowiedz
zanonimizowany37078
100
Generał

Wywaliłeś niestety, ja mam podobne wrażenia i gdybym miał możliwość testu tego co oni nazywają"pełną grą" przez tydzień na 100% nie dał bym im zarobić nawet złotówki.

29.10.2011 05:36
3
odpowiedz
zanonimizowany592251
25
Legend

pierdu pierdu

1. SP w tej grze to dodatek ktorego nawet nie powinno się ruszac...ale ok ktoś lubi to niech gra, nie wypowiadam się w tym temacie
2. migotanie tekstur to norma, było w becie, w oficjalnej wersji zmniejszone jest to 10 krotnie, czekajmy na kolejne patche
3. norma jak grasz na gownianym serwie przeciwko druzynie n00bów :)
4. przepiękna sprawa, mając szybkiego i sprawnego kompa mozesz szybko skontaktować się ze znajomymi i zacząć wspólną rozgrywkę, masz wszelkie dane dotyczące postepów w grze na wyciągnięcie ręki na www, nie wiem w czym problem

30.10.2011 04:17
neXus
4
odpowiedz
neXus
249
Fallen Angel

Buhahaha coraz lepiej się robi :D Znikające postaci (6 razy musiałem odpalać misje "Towarzysze" by mieć obydwu ruskich w samochodzie - inaczej siedzenia z przodu były puste albo pojawiał się tylko jedne z nich :D) lub wręcz przeciwnie - brak znikania elementów (np. liny po odlocie Osprey'a nadal w magiczny sposób wiszący w powietrzu :D Strasznie ta gra jest zabugowana....

Snakepit ->
ad. 1 - jakby to był tylko dodatek by go nie ruszać to wogóle by go nie dodawali. W BC2 singiel był zabawny i całkiem fajnie sie go przechodziło - tu ilość bugów po prostu rozwala - i to przecież po publicznej becie...
ad. 2 - sorry - kupuję gotowy produkt - tu ma wszystko śmigać, a nie "poczekaj, może to spierdolenie naprawia a może nie". Jeżeli coś się sypie - nie powinno się takiego partactwa puszczać na rynek. A nie wychodzić z założenia "klient to idiota - wszystko kupi co ma sygnaturę Battlefield"
ad. 3 - obowiązkiem producenta jest przewidzieć takie rzeczy - tym bardziej że już w BC2 już był ten problem na który skarżyło się wielu graczy.
ad. 4. Przy zmianie serwera do początku odpalać grę? Chyba żartujesz? Jakoś w BC2 wszystko miałeś w grze a nie w przeglądarce i pięknie śmigało... Ja bym raczej to nazwał lenistwem programistów...

I zapomniałem o jednym - niby jest ten Frostbite 2 a miejsc do zniszczenia mniej niż w BC2... Jak na mnie BF3 to krok do tyłu w stosunku do BC2.

slavo_cc - szczerze mówiąc po dłuższej zabawie mam to samo wrażenie

Forum: Battlefield 3 WTF???