Battlefield 3 słąbo chodzi mimo dobrego kompa- Czy to wina przegrzania?
Witam! Na mapach oryginalnych (tych przed Powrotem do karkand) chodziło na wysokich pięknie, ale jak wszedłem na jakiś serwer z mapami z PDK, to jak np: Obejrzałem panoramę miasta to zmniejszało mi do 36 FPS'ÓW, a tak normalnie nie bylo mniej niż 47. Moje pytanie brzmi: Czy to wina komputera (karty, procesora itp.) czy przegrzewania komputera? Ponieważ ma bardzo słaby wiatraczek i ciągle się gotuje, jutro albo w poniedziałek wymieniam na lepzy, ale chciałbym się dowiedzieć czy to pomoże, bo np: W Singla chodziło mi pieknie na Ultra, a w multi na wysokich, a na PDK już na średnich nawet trochę zwalnia.
Za literówki i błędy ortograficzne przepraszam, ale jestem trochę śpiący :)
Mój komp:
Karta graficzna: GIGABYTE Radeon HD 6870
Procesor: AMD Phenom II 970 Processor 3.50 Ghz
RAM: 4 GB
System operacyjny; Windows 7 Home Premium 64 bitowy
W multi 4 jajka na procku to podstawa.
edit sorry. ubzdurałp mi się, że to athlon 2
Sprawdź temperatury podzespołów podczas gry, podaj je. Zobacz również jak gra ci chodzi na najniższych i napisz rozdzielczość na której grasz. Ja na przykład mimo nie najgorszego sprzętu w dodatek muszę grać na low w 1280x1024, żeby mieć te stałe 50-60+fps. Gra wygląda i tak ładnie, ale mimo wszystko oczekiwałem lepszej optymalizacji. PDK ma zdecydowanie większe mapy i bardziej rozbudowane niż te z podstawki, więć oczywiste, że wymagania również się zwiększają tymbardziej jeśli grasz na serwerze z 64 graczami.
Narmo, widzę, że procek masz podobny, może zdałbyś relację jak u ciebie działa dodatek, a nie jedynie podałeś jedną informację, która dla większości wydaje się być oczywista:)
PDK chodzi gorzej niż podstawka takżę wszystko ze sprzętem masz w porządku po prostu obniż detale.
hmmmm... Nie wiem co się stało, ale teraz kiedy przeinstalowałem sterowniki chodzi płynnie na wysokich z wyłączonym oświetleniem rozproszownym HBAO( jakoś podobnie chyba ;/) i jakością siatki na niskich, a reszta na wysokich.
Ja mam to samo ;)
Kiedyś wszystko chodziło w 40fps na ultra,a teraz na obniżonej rozdziałce i ustawieniach potrafi się przyciąć. Coś musieli namieszać w tym patchu.