BattleField 3
Witam mam Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3.10GHz 3.10GHz 4, 00 GB Ram i karte GeForce GTX 550 Ti czy bedzie mi chodził BF 3 w multiplayerze czy to za słaby komp ??
Czyżby zestaw z allegro/marketu?
Ogólnie nie jest źle, ale można lepiej. Jeśli ponadto jest to zestaw z allegro to płyta główna i zasilacz od razu do wymiany.
nie , ale poprostu nie wiem czy bedzie mi sie zawieszal po 10-20 minutach jak innym ludzią ? a tego bym nie chcial
Ludziom nie ludzią.
A tego, czy się będzie zawieszać po 10-20 minutach nikt nie jest w stanie przewidzieć.
ludzią ??
wydajność sprzętu nie ma nic do rzeczy w sprawie zawieszania się gry po jakimś czasie
to dlaczego im sie zawiesza co maja nie tak ?
Świetne pytanie.
Co do gry - zależy na jakich ustawieniach chcesz grać, ale na minimalnych powinno ruszyć.
no okok spoko ale dlaczego sie zawiesz to jest pytanie bo tego nie rozumiem co trzeba zmienic ze jedni graja normalnie a innym sie zawiesza
Tego nikt nie wie. Możesz mieć dwa identyczne sprzętowo komputery, ale korzystać z nich będą różne osoby. Jednej osobie będzie się zawieszać, drugiej nie. I nie pytaj, od czego to zależy, bo jak mówiłem w pierwszym zdaniu, tego nikt nie wie.
Narmo, mylisz się pisząc że nikt nie wie od czego to zależy, bo wie to kilkanaście milionów osób łącznie ze mną:
- albo jedna osoba ma innego OSa, inne stery, BIOS, firmware, zaśmiecony system, niezdefragemntowany dysk czyli są różnice w oprogramowaniu
- a jeśli zarówno hardware i software jest identyczny to w którymś zestawie jeden z elementów musi mieć fizyczną wadę fabryczną, czasen uwidaczniającą się tylko w niektórych przypadkach/aplikacjach, ale jednak - jeden z podzespołów jest uszkodzony
Zatem jest wiele możliwości od czego może to zależeć, czasem po prostu są to drobne detale, do których ciężko dotrzeć.
Jeśli kompy i soft są identyczne to wszystko musi identycznie chodzić, a jeśli nie chodzi to znaczy że jednak nie są identyczne, a różnice powodujące nieprawidłowe działanie zawsze są możliwe w zdiagnozowaniu. Pomijam takie detale jak różnica w otoczeniu w którym kompy pracują (temperatura powietrza, osłonięcie obudowy, wilgotnośc powietrza, czystość elementów, skoki napięć w gniazdku) - to detale ale też mogą mieć wpływ.