Witam!
Na moim sprzęcie a mianowicie(zdj). Batman działa na najniższych w 60 FPS i są ogromne spadki, a jeżeli dam ograniczenie do 30 FPS to nie da się grać ponieważ klatki spadają nawet do 15. Sterowniki oczywiście zaktualizowane. W wiedźminie trzecim mam stałe 60 klatek na średnich z niskimi, a na uber (bez hair works) w granicach 30-40. GTA V tam prawie wszystko na ultra i 45-60 klatek. Battlefield wszystko na ultra i skalowanie rozdzielczości na 100% i jest 60-80 na serwerach Multiplayer. No i Counter Strike-Global Offensive tam po wpisaniu komendy "fps_max 190" jest stałe 190 klatek i nigdy nie spada (wszystko na najniższych prócz detali shadera które są na maxa. Każdą grę odpalam w rozdzielczości 1920x1080.
Pozdrawiam i z góry dzięki :)
Slaby sprzet, nic nie zrobisz. Na duzo lepszym sprzecie mialem dropy do 40fps na wysokich ustawieniach. Ta gra jest slabo zoptymalizowana.
No ja rozumiem że sprzęt ale WIEDŹMIN! działa halo co jest nie tak. Wina gry na 100?
Tak, na i5-6600k @4ghz, 1060 6gb, 16gb ram zdarzaly sie spadki, wiec tak. W twoim zestawie szczegolnie slaba jest karta, to juz zabytek.
2 lata temu za tego "potworka" dałem 3000zł ehh wszytko idzie do przodu
Raczej nie tyle wszystko idzie do przodu, co leniwym programistom nie chciało się chociaż trochę zoptymalizować tej gry.
Bez problemu zagrasz we wszystkie inne nowości.
A kto normalny łączy Core i5 z GF 760?
Dla Core i5 minimalną sensowną kartą jest GF970, ale 1070 stanowiłaby znacznie lepszą parę.
U mnie na i5 4590 + GF970 mam stałe 60 fps cały czas w 1080p z detalami na maxa i z włączonymi dodatkami Nvidii, z wyjątkiem dymu. Po włączeniu dymu gra trzyma 35-45 fps, ale lepsze 60 fps bez tego efektu.
Na tej konfiguracji można też grać w 4K i 30 fps, tylko trzeba dodatkowo wyłączyć fizykę Nvidii, oświetlenie można zostawić. Jakby trochę pokombinować z efektami to pewnie i do 60 fps by się w 4K dobiło.
Ogólnie w porównaniu do innych gier Batman nie ma wyższych wymagań.
Komputerek jest kupowany 2 lata temu i ta karta kosztowała tyle co twoja teraz :)
Niestety, nawet u mnie na i7 i GF 1080 można doświadczyć nagłych i drastycznych spadków fps.
Taka gra.