Bardzo cicha karta graficzna pytanie!!!!!!

Forum Komputery
Odpowiedz
28.06.2011 16:43
1
odpowiedz
GANDI589
38
Pretorianin

Bardzo cicha karta graficzna pytanie!!!!!!

Witam wszystkich, moje pytania są odnośnie kart graficznych radeona 6850 i tu najbardziej chce byście zwrócili uwagę na kulturę pracy, wiem, że na wielu portalach co zresztą zaglądam opisują karty pod tym względem, ale nie wiem na ile jaki hałas im przeszkadza, bo norma to, do 30db, powyżej tej wartości, zaczynają się słyszalne karty. I interesuje mnie wasze zdanie, bardzo chce aby posiadacze tych kart dali swoje opinie. Na celowniku mam VERETX 6850, ponieważ cena jest przyzwoita, więc chce wiedzieć czy jest to cichy model, a jeśli nie to podajcie po prostu najcichszą kartę z 6850 i też dodatkowe mam pytanie odnośnie Palita sonic platinum 460 gtx, czy ktoś ma tę kartę i czy jest cicha, bo znalazłem w atrakcyjnej cenie tę kartę, a w tym segmencie według testów jest to najszybszy model, ale i tak bardzo mi zależy na kulturze pracy. Moja obecna to 450 GTS, który bardzo dobrze sprawuje się jeśli chodzi o uruchamianie gier na najwyższych ustawieniach w rozdziałce 1280 x 102. W trakcie spoczynku jest nie słyszalna, ale niestety w trakcie gier nie raz słyszę ją, co prawda gdy jest akcja w grze nie słychać jej i mi nie przeszkadza, ale nie wiem czy szum stały nie szkodzi, nawet jak go nie słyszy się, dlatego zależy mi na karcie poniżej 30 db.

28.06.2011 16:45
2
odpowiedz
GANDI589
38
Pretorianin

1280 x 1024*

28.06.2011 16:53
3
odpowiedz
QrKo
167
Yarr!

Szum stały jak najbardziej szkodzi, szczegolnie widoczne to jest teraz w okresie wakacyjnym - chcac np. wynajac lokum nad morzem na okres powyzej 2 tygodni, nie ma szans zeby zrobic to na legalu, bo wynajmujacy nie moga narazac klientow na nadmierny szum.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl