Avowed, The Outer Worlds i No Man's Sky - warto?

Forum Gry RPG
Odpowiedz
12.02.2026 14:46
mohenjodaro
1
odpowiedz
mohenjodaro
129
Legend

Avowed, The Outer Worlds i No Man's Sky - warto?

Ominęły mnie te dwie gry, bo myślałem, że są niewypałami, a teraz jak czytam recenzje, to mam wrażenie, że to bardzo dobre gry, które się na dodatek dobrze starzeją/rozwijają.

Tylko czy one mi się spodobają? No Man's Sky to coś w stylu jakiegoś Minecrafta i Stardew Valley? Ja bardzo lubię kosmos i intryguje mnie ta idea eksploracji, ale obawiam się czy ja dam radę się tutaj zaangażować, mając też ograniczony czas do grania. Krótko mówiąc, czy jeśli nie lubię za specjalnie kwestii craftingowych i budowania bazy, to i tak dam radę znaleźć dla siebie przygodę w tym świecie? Bardzo mnie ta gre intryguje, także wizualnie.

Drugą grą, która mnie obecnie intryguje, jest pierwsza część The Outer Worlds. Ja ją szybko przekreśliłem, bo miała złe recenzje i sprzedawano ją jako shootera. Ale po latach widzę, że graczom się podoba, a sama z shooterem nie ma wcale więcej wspólnego, niż Fallout New Vegas (prawda to)? Czy to dobra gra dla miłośnika cRPG? Nie lubię też rozlazłych światów Bethesdy, wolę coś nieco bardziej spójnego.

Poza konkursem, bo zagram w to, tylko kwestia czy w 2027 czy 2029, jest jeszcze Avowed. Naprawdę jest tak źle? Ja nie potrzebuję mieć czegoś co przebije wiedźmina. Lubię ten świat, Pillarsy mają genialne lore, naprawdę w dupie mam czy chłop idzie ścinać drzewo, gdy z nim nie gadam, czy stoi i się gapi na ścianę, jeśli reszta daje radę. Czy to dobra gra, jeśli ktoś nie nastawia się na pogromcę Cyberpunka?

Forum Forum Gry RPG
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl