Asus rog swift pg279q vs Acer predator xb271hu
Witajcie. Orientuje się może ktoś na temat tych dwóch monitorów?
- Asus rog swift pg279q
- Acer predator xb271hu
Mianowicie chodzi o to, że chce kupić jeden z tych dwóch monitorów i mam cholerny dylemat i troszkę czytałem na temat Asusa i cholernie ciężko o dobry egzemplarz, ale z drugiej strony Acer ponoć jedzie na tej samej matrycy i sam już nie wiem, dlatego pytam was :DD Miał/Ma ktoś czy ktokolwiek używał tych dwóch monitorów? Może są jakieś ''lepsze'' alternatywy? Głownie chodzi mi o rozdzielczość 144p, 27 cali i dobrze by było gdyby miał powyżej 120hz. Dzięki wielkie!
Jak ci nie zależy na matrycy ips i/lub gsync to kilka monitorów znajdziesz. U mnie acer odpadł ze względu na wygląd i został podany przez ciebie asus.
Na razie przerobiłem dwie sztuki i w sumie źle nie było, też się naczytałem o "jakości" tego monitora, mogłem jedną z nich zostawić, ale nie śpieszy mi się to stwierdziłem, że pobawię się w polowanie na lepszy egzemplarz.
Obie sztuki były z marca tego roku i z tego co znalazłem to właśnie od marca asus miał wprowadzić dodatkową kontrolę na backlight bleed bo w zasadzie to głównie z tym ma problem ten model, pytanie czy moje się załapały już na kontrolę czy nie. Monitory oddałem korzystając z 14 dni na zwrot, teraz czekam w innym sklepie na nową dostawę i dopytuję się mailem o datę produkcji. Jak ci się chce poczekać z tydzień to mogę dać znać co do mnie dotrze i z jakiego sklepu.
chyba w tej cenie IPSa z 144Hz nie znajdziesz, mam i polecam.
A pivota ma takiego, że prawie można na nim zupę jeść. ;)
https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/monitor-acer-xb270hu
Troszkę zależy mi na IPS jednak.. Dzięki panowie! Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie sklepu w Polsce, który ma możliwośc wysyłki do Anglii. Znacie jakieś?