Artefakty?
Nie mam pewności co to jest. Moja karta graficzna jest nowa (około 3 tygodnie od zakupu). Jest to model Sapphire HD7950 z fabrycznym OC. Sam ani jednego komponentu nie podkręcałem (jeszcze). Temperatura karty podczas stresu nie wynosi więcej niż 45 stopni.
Miałem taką sytuację z tą grą (CS Source), że myszka dosłownie "pływała" po ekranie, a niewiadomo z jakich pobudek, program dopuszczał tylko 60 fps i ani fpsa więcej. Pomogło wyłączenie synchronizacji pionowej, jednak teraz pojawiły się problemy z tym "silikonem" na teksturach graczy i dużymi pikselami na ścianach. Zaczęło się to wszystko chyba od wczytania przeze mnie configu jednego gościa, po którym w konsoli wywalało pełno błędów. Przeinstalowałem cs'a i to nic nie dało. Później się polepszyło, jednak ten problem znów powrócił. Jeżeli ktoś się na tym zna, to proszę go o pomoc.
up
Spróbuj jeszcze zainstalować najnowszy sterownik/przeinstalować obecny. Jeśli to przez ten config, to trzeba było usunąć dokładnie folder z tym plikiem przed ponowną instalacją.
W ustawieniach walnij wszystko na domyślne i dopasuj sobie rozdzielczość. Zwiększanie FPS powyżej 60 klatek nie ma sensu bo to "szczyt płynności".