Ankieta do magisterki - proszę o pomoc :)
Witam, proszę Was bardzo o pomoc - wypełnijcie proszę ankietę, jest oczywiście anonimowa i potrzebuję jej do mojej pracy magisterskiej, oto link:
http://moje-ankiety.pl/respond-24719.html
Grupy potrzebne do ankiety to gimnazjaliści, studenci oraz ludzie po 30 roku życia :)
Z góry dziękuję :)
2 i 3 pytanie jest obowiązkowe, chociaż teoretycznie jest wykluczone przez pierwsze (z podpunktami), jeżeli ktoś ściąga nielegalnie pliki. W dodatku pytanie 2 powinno pozwolić na zaznaczenie kilku odpowiedzi, a nie tylko jednej, lub powinno być inaczej skonstruowane, na przykład: "Jeżeli nie, to skąd przeważnie bierze Pan/Pani swoje egzemplarze tego typu danych?".
Pytanie 6 wiąże się z pytaniem 5, które jest na poprzedniej stronie, więc można już nie pamiętać, o co dokładnie tam chodzi. Też powinno zostać przerobione (na przykład rozszerzone). W dodatku podawanie maksymalnej liczby odpowiedzi w chwili, kiedy pokrywa się ona z całkowitą liczbą odpowiedzi, jest bez sensu.
Pytanie 14 też jest bez sensu skonstruowane. Brakuje jednego słowa.
W 17 pytaniu można wybrać jednocześnie przeczące sobie odpowiedzi i jest to nawet zalecane (maksymalna ilość odpowiedzi 5 z 5).
No i grupy wiekowe. Jest luka. Teoretycznie dziś nie mogę już na nie odpowiedzieć, bo kończę własnie 27 lat, a osoby posiadające 27-29 lat (włącznie) nie zostały tam uwzględnione.
+1