Android do 800 zł
Jaki telefon na Androidzie i dlaczego warto wziąć do kwoty oscylującej w granicach 800 zł (chodzi oczywiście o używany sprzęt)? Do tej pory zastanawiałem się nad Desire Z (znajomy kupił właśnie 2 tygodniowy telefon za 820 zł), ale zniechęca mnie czas działania baterii. Jak sprawa wygląda o konkurencji?
Mam Desire Z i bateria trzyma u mnie zazwyczaj 2 doby. Dla porównania w Samsungach Galaxy kumpli bateria trzyma nawet do 4-5 dni. Polecam Zetkę ze względu na większą masę i klawiaturę ... Galaxy ze względu na wyświetlacz.
no niestety coś za coś. Nie oczekuj po smartfonach długiego czasu działania na baterii, skoro ekran zajmuje całą powierzchnię telefonu, do tego GPS, Wi-Fi, 4G, wysoko taktowane procki i wydajne chipy graficzne.
ale zniechęca mnie czas działania baterii.
Smartfony mają to do siebie, że właśnie tyle czasu trzymają. Aktualnie za tą cenę chyba najbardziej opłacalny będzie galaxy S. Możesz jeszcze poczekać troszkę aż ludzie zaczną sprzedawać galaxy s plus. Szybszy procesor, transmijsa danych, pojemniejsza bateria w stosunku do zwykłej "eski".
Samsung Galaxy Ace dobry telefonik, brat go miał 4 miechy, ja go mam kilka tygodni i zero problemów z telefonem. Do tego ekranu nie można porysować bo to jest gorilla glass. Bateria trzyma 3-4 dni przy średnim użytkowaniu.