Allegro - spory problem z zamówieniem....

Forum Komputery
Odpowiedz
17.09.2011 14:55
1
odpowiedz
Vuanseth_NPC
34
Senator

Allegro - spory problem z zamówieniem....

Witam wszystkich wszem i wobec.

Otóż zbyt kolorowo nie mogło być i po zamówieniu klawiatury, myszki , słuchawek i podkładki oraz zespojeniu całości w jedno zamówienie , moją osobę przywitała taka oto strona , która całkowicie mnie zdezorientowała.... Jest tam wolne pole , w które należy wpisać koszt wysyłki.... Tyle że ręcznie. Zielony tik oznaczający poprawne dane pojawia się zarówno przy wartości 0 jak i 1000000 , więc nie wiem , co począć. Mam to ustalić ze sprzedawcą - wysłać mu maila , czy coś ? W ogóle nigdy mnie taka sytuacja nie spotkała , kolegów też nie , więc liczę na odzew. Żeby bardziej uświadomić wam , o co chodzi , wstawiam zdjęcie....

http://i.imgur.com/soNd1.jpg

Wszelka pomoc doświadczonych allegrowiczów jest bardzo wskazana... Za wszelkie jej przejawy na wstępie ślę podziękowania. :)

17.09.2011 14:57
2
odpowiedz
Fortis_Maitax_NPC
4
Generał

No a przy tych przedmiotach nie ma podane kosztu wysyłki?

17.09.2011 14:58
3
odpowiedz
Mark24
12
Legend

ustal to ze sprzedającym, mu też jest przecież ciężko wstawić cenę wysyłki adekwatną do każdego zamówienia składającego się z X przedmiotów z listy kilkudziesięciu/kilkuset które sprzedaje.

Myślisz, że tutaj go złapiesz?

4
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Z komputerami to ma niewielki związek.
Tak, musisz skontaktować się ze sprzedawcą, albo chociaż przeczytać dokładnie jego aukcje lub stronę "o mnie".

mannan
5
odpowiedz
mannan
105

Na stronie aukcji nie ma wyceny przesyłki?

17.09.2011 15:08
6
odpowiedz
Jederemiasz_NPC
203
Legend

Bys chociaz przeczytal 'O MNIE' na stronie sprzedawcy to bys wiedzial CO robic:

W przypadku zakupu na kilku naszych aukcjach, kupujący płaci jeden koszt dostawy. Prosimy o kontakt w celu ustalenia kosztów wysyłki.

17.09.2011 15:12
7
odpowiedz
Vuanseth_NPC
34
Senator

http://allegro.pl/my_page.php?uid=12659858

Ta firma jest sprzedawcą....

Owszem - przy produktach znajdują się ceny wysyłki , ale różnią się one w zależności od rodzaju przedmiotu , tak więc nie wiem , co zrobić....

Czyż nie jest tak , że jeśli łączy się zamówienie , to za wysyłkę płaci się tylko jeden raz ? Jeśli tak , to nie wiem jaką kwotę w pole jestem zobowiązany wpisać...

Poza tym Allegro głosi , iż jeśli kupujemy u sprzedającego kilka przedmiotów , to jeśli wpisał on dla każdego kwotę wysyłki - następuje automatyczne sumowanie kosztów , a u mnie nijak się tego dopatrzyć nie można...

Oprócz tego jakim cudem przyzwolono na to , iż w pole kwoty można wpisać dowolną liczbę.....

EDIT : UP Widocznie umknęło mi to w tekście - sprawa wyjaśniona , a wątek do zamknięcia. Przepraszam za zamieszanie

17.09.2011 15:16
DM
8
odpowiedz
DM
235
AFO Neptune

GRYOnline.plTeam

no i masz podane gg, maila, telefon, fax... naprawdę myślisz, że nastolatkowie tutaj udzielą ci lepszej informacji niż sprzedawca, który będzie wysyłał paczkę...?

boisz się kontaktów z ludźmi poza forum GOLa?

17.09.2011 15:16
9
odpowiedz
Fae_NPC
56
Senator

Też u nich kupowałem ostatnio kilka przedmiotów naraz. Za wysyłkę płacisz raz, wybierz najdroższą opcję dla danego rodzaju wysyłki. Czyli np. wysyłka kurierem na tych kilku aukcjach waha się w przedziale 15-20 zł to płacisz 20 zł.

17.09.2011 15:32
10
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Oprócz tego jakim cudem przyzwolono na to , iż w pole kwoty można wpisać dowolną liczbę.....
Bo cenę wysyłki ustala sprzedający, a nie Allegro. Przy zakupie różnych przedmiotów mogą mieć one wspólnie różną wagę oraz gabaryty, a czasami sprzedający oferuje wysyłkę gratis, jeżeli kupisz określoną ilość przedmiotów, lub za określoną kwotę. Oczywiście dało by się zaimplementować system, który automatycznie by to wszystko obliczał, ale raz, że jest to zupełnie nieopłacalne a dwa, wymagało by od sprzedających podawać milion dodatkowych parametrów każdego przedmiotu, jak chociażby wymiary czy waga.

17.09.2011 17:41
11
odpowiedz
Vuanseth_NPC
34
Senator

j.a.c.k - wolę jednak poczekać na odzew z ich strony... Zawsze warto się upewnić , zamiast podejmować decyzje pochopnie...

DM - Nope... Po prostu wystarczy spojrzeć w kalendarz. Dziś jest sobota - a więc co za tym idzie sklep nie pracuje i raczej żaden pracownik , czy pracownica nie byłby skłonny do podniesienia słuchawki , czy odczytania wiadomości. Tą ostatnią rzecz jasna już wysłałem , ale odpowiedzi zapewne mogę się spodziewać dopiero w poniedziałek , tak więc wcześniej postanowiłem napisać o problemie tutaj... Tyle w temacie.

Narmo - Z allegro....

Czy płatność za kilka aukcji przebiega inaczej, niż zwykła zapłata?

Nie. Pozostałe kroki formularza wyglądają podobnie jak dla zapłaty za jeden przedmiot. Jeśli Sprzedający we wszystkich aukcjach skorzystali z cenników dostawy, kwoty za wysyłkę uzupełnią się automatycznie. Gdy w aukcjach nie ma cenników, ustal ze Sprzedającym łączny koszt dostawy.

Wychodzi więc na to , że system ten nie funkcjonuje... Cenniki są w przypadku wszystkich przedmiotów , a mimo to kwota nie obliczona została automatycznie...

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl