Witam, mam problem z kupnem gry z allegro po wybraniu opcji kupna jako pekao. Otóż po wybraniu tej opcji przechodzę na stronę pekao wpisuję numer konta, hasło i wchodzę na swoje konto. Wtedy przelew jest na złe dane, nie da się ich zmienić, jak chce kupić grę to muszę ręcznie to wszystko zrobić co jest cholernie denerwujące. Próbowałem poszperać na koncie, skasowałem przelewy zdefiniowane, ale wciąż mam ten problem. Przelew jest na stare dane, które mogłem używać wcześniej. Nie wiem co z tym zrobić, proszę o pomoc. Dzięki!
Tzn. Twoje dane są nieaktualne? Uaktualnij je zatem.
Dla sprzedającego ważna jest wpłata za konkretną aukcję, a czy to było z konta Twojego, czy sąsiada to zapewne sprawa mało istotna.
Chyba, że płacisz używając PayU, i wówczas naturalnie odbiorca Ci się nie zgadza.
Tak to działa, bo wpłata idzie przez pośrednika szybkich płatności w takim wypadku, czyli wspomniane PayU.
Dane sprzedającego się nie zgadzają(Jest już tak od pewnego czasu, kiedy wybieram automatyczne wpisywanie danych sprzedającego), płacę normalnie przelewem(strona banku).
Na tym to polega. Nie przelewasz hajsu bezpośrednio do sprzedającego tylko do PayU z którego sprzedający moze wypłacić sobie pieniądze. Dzięki temu przelewy są natychmiastowe bo PayU obsługuje większość banków i automatycznie sprzedający dostaje pieniądze.
Acha, więc dane PayU i dane sprzedającego(który podał w "o mnie") mogą być inne?
Te dane MUSZA byc inne, powinno wyskoczyc cos w stylu tego:
PAYU SPÓŁKA AKCYJNA
UL. GRUNWALDZKA 182
60-166 POZNAŃ
Tytuł: PayU w Allegro XX(cyferki)XX
(Nick na allegro) aukcja nr (YYYYY)
numer konta zależy od banku.
Ah.. Jednak, po spróbowaniu ponownie mam coś takiego(Wybrałem opcję automatyczną, nie przepisywanie ręcznie danych):
PayU S.A.
Marcelińska 90
60-324 Poznań
Więc chyba się zgadza. Dzięki za pomoc.
Jeszcze jedno, jeżeli wysłałem przelew ręcznie(przepisywałem dane) i pomyliłem adres zamieszkania(chyba? Był to amerykański adres) to przelew może dojść?