Może ktoś z was wie jak mogę odzyskać pieniądze wpłacone przez allegro w sytuacji, gdy sprzedający nie korzysta z tego rozwiązania (i nie był łaskaw umieścić tego w ogłoszeniu)?
Jeżeli pieniądze już wysłałeś więc pewnie są u niego na koncie PayU w Allegro.
Żebyś je mógł odzyskać to sprzedający musi wejść w kartę płatności tego przedmiotu który sprzedał. I tam jest coś takiego jak zwróć wpłatę sprzedającemu.
Wtedy Allegro przeleje pieniądze na twoje subkonto PayU allegro
Następnym krokiem jest wypłata tych środków, wtedy musisz powiązać z allegro swój numer bankowy do wypłaty. Tylko pamiętaj że dane allegro i konta bankowego muszą być takie same, inaczej allegro nie wypłaci Ci tam środków.
Powiedz też swojemu głupiemu sprzedawcy że jak nie życzy sobie płatności przez PayU to w zakładce "UStawienia sprzedaży" ma taki magiczny punkt "nie przyjmuję płatności przez PayU" jakby to zaznaczył to byś nie miał teraz problemu. A tego nie zaznaczył i pewnie ciołek nie potrafi wypłacić pieniędzy przez PayU....
Też coś, że nie zaznaczył tego przy aukcji. Teraz sam powinien oddać pieniądze, bez proszenia o to.
Meny
dzięki :) w pierwszym smsie napisałem mu co to tym myślę, ale to jakiś dzieciak jest, lekcje akurat wtedy miał ;)
Ta opcja jest od początku roku, jak nie wcześniej ;)
Ale racja kiedyś nie było