Allegro opłata utrzymaniowa
Miało być wystawianie za darmo ale jednak nie do końca jak się okazuje.Po roku czasu i braku jakiejkolwiek sprzedaży na danej aukcji/aukcjach (teraz ofertach) nailczana jest opłata utrzymaniowa w kwocie 15 groszy co 10 dni jeśli dobrze zrozumiałem.Podnieśli prowizje do 10% niemal we wszystkich kategoriach a teraz jeszcze po roku doliczają tak jak za wystawienie.Ta spółka jest już żenująco zachłanna na pieniądze dlatego życzę jej jak najgorzej.
A jakie głupoty tam teraz powprowadzali ho ho.Kod EAN jakiś wymagają żeby podać.Kto na kod EAN zwraca uwagę? 5 na 100 kupujących?A bez tego nie wystawie oferty.Zakończyłem oferty na których od roku nie było ruchu żeby uniknąć opłaty utrzymaniowej i chciałem wystawić ponownie zbiorczo.Nie zrobię tego bo system nie przepuszcza gdyż wymagają podania kodu EAN w każdej ofercie z osobna.Ja to tam miałem ze 20 ofert.Ale jak ktoś miał 20 tysięcy lub więcej to aż strach pomyśleć ile roboty mu znowu spece z Allegro naddali.
Najpierw podnieśli prowizje do 10% mówiąc że wystawianie będzie darmowe jednocześnie po cichu wprowadzając jakąś idiotyczną opłatę utrzymaniową.Czyli tak jakby pobierali również od wystawienia.Jak nie kijem go to pałką.Lichwiarze chcą spod siebie wyżreć.
masz racje, zrezygnuj z ich usług i idz do konkurencji, to im pokazesz
Allegro idzie w produktyzacje- zamiast 100 aukcji "kup teraz", na ten sam przedmiot będzie jeden produkt a dla niego 100 ofert od różnych sprzedających. Tylko EAN daje możliwość skutecznego grupowania ofert w produkty.
A opłata utrzymaniowa? Twoja wisząca oferta generuje dla platformy pewne koszty. A jak się nie sprzedaje, to na siebie nie zarabia. Jaki mają interes w pokazywaniu oferty która od roku nie wygenerowała żadnego obrotu? Jak chcesz takie oferty trzymać, to proszę bardzo, ale za nie płać.
Czego nie rozumiesz?