Witam.
Właśnie ukończyłem grę na poziomie normalnym i chciałbym się dowiedzieć czy na poziomie koszmarnym dostępna jest dodatkowa zawartość gry. Nie licząc dodatkowych stron maszynopisu, bo to oczywiste. Pojawiają się jakieś nowe wątki fabularne, więcej informacji na temat fabuły, nowe postacie, lokacje?
Np. w statystykach gry znajdują się trzy pozycje, z którymi nie spotkałem się podczas grania na "normalu". Są to: Znalezione budziki, Znalezione tekturowe sylwetki, Znalezione gry z serii Night Springs.
No i sprawa najważniejsza: jak uruchomić zawartość DLC? Wersja komputerowa gry miała zawierać oba dodatki wydane na konsole: The Signal oraz The Writer. Po przejściu gry na poziomie normalnym nie ma kontynuacji rozgrywki, a w menu gry nie ma możliwości wyboru dodatków.
BTW, coby niepotrzebnie nie zakładać kolejnych wątków, chciałbym zapytać o pewne elementy gry, których nie potrafię rozkminić.
A. W statystykach widnieje pozycja "Znalezione znaki". Do czego się ona odwołuje? Czy chodzi o znaki widoczne po podświetleniu latarką? Ja, po ukończeniu gry mam odkryte 20/25, a tych niewidocznych bez latarki jest chyba więcej niż 25.
B. W sekcji Kontrolki w opcjach gry znajduje się pozycja "Bezpośredni dążąc", która może być włączona lub nie. Za co ona odpowiada, bo ja różnicy z wł./wył. tą opcją nie zauważyłem, a nie najlepsze polskie tłumaczenie tej funkcji niczego mi nie mówi?
C. Na liście skrótów klawiszowych znajduje się pozycja "Ustaw ostrość". Jak to działa? Wciskając klawisz odpowiedzialny za tą akcje nie widzę żadnego efektu.
Będę wdzięczny za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Nie grałem w polską wersję więc nie pomogę Ci ze wszystkimi pytaniami, ale budziki, sylwetki i gry są z DLC. DLC, o ile dobrze pamiętam, odpalasz w menu nowa gra wybierając odpowiedni rozdział (7 i 8).
Gwoli ścisłości, dodatki uruchamia się w sekcji "Odcinki".