Adapter WiFi
Dostałem adapter Wi-Fi TP-Link. komputer stacjonarny mam podłączony do Internetu przez stałe łącze i kabel LAN. czy instalując ten adapter w stacjonarce (z WinXp Pro SP3 lub Win7 Pro) można go tak ustawić, żebym za jego pomocą mógł się połączyć ze stacjonarnym komputerem przez np. laptop i żeby laptop mógł korzystać z Internetu??

niestety to urządzenie chyba służy tylko do odbierania sygnału a nie do nadawania. tworząc sieć typu ad-hoc pomiędzy laptopem i PC nawiązano połączenie ale na laptopie wyskakuje mimo połączenia "brak dostępu do sieci". Da rade coś z tym zrobić czy to urządzenie niestety nie nadaje się do udostępniania internetu drogą bezprzewodową? Urządzenie wygląda dokładnie tak jak na zamieszczonym brazku. PC jak i laptop mają zainstalowany Windows 7 Professional.
Pomógłby mi ktoś skonfigurować ten sprzęcik...?
udało się udostępnić sieć pomiędzy komputerem a laptopem. dla potomnych, poza konfiguracją sieci ad-hoc trzeba na karcie sieciowej zaznaczyć też opcję udostępniania Internetu. Inną przeszkodą która blokowała Internet był Eset Smart Security. Mam zatem inne pytania, dwa:
1) gdzie w Esecie ustawić (bez wyłączania filtrowania ruchu sieciowego) żebym mógł udostępnić sieć?
2) ipod dotykowy niestety nie widzi tej sieci, tutaj też są jakieś specjalne ustawienia?
za każdą porad/pomoc, dziękuję.