Acta a muzyka
W internecie pojawilo sie wiele nieprawdziwych informacji o acta. Dlatego mam pytanie. Co ze sciaganiem muzyk? Boz z tego co wiem narazie jest to legalne. I jak wtedy nagrac muzyke na mp3 czy telefon?
power18 powiedz mi że żartujesz :) Ściąganie muzyki nigdy nie było legalne :) . Chyba że autor twórca za pozwoleniem udostępnie je publicznie.
Od 26 stycznia wchodzi przepis że celnicy polscy będą mieli prawo konfiskować iPody, odtwarzacze mp3 i inne urządzenia muzyczne w przypadku podejrzenia ich właścicieli o posiadanie nielegalnie pobranych plików z sieci. Ogólnie chodzi o to by stróż prawa miał bezwzględne prawo zabrania każdej napotkanej osobie nośnika z plikami muzycznymi. Można to czytać że każdy stróż prawa jeśli uzna, że osoba mająca słuchawki na uszach może posiadać nielegalne pliki. Czyli będzie to polegać na domniemaniu. A więc zacznie się wolna amerykanka.
power18 powiedz mi że żartujesz :) Ściąganie muzyki nigdy nie było legalne
W Polsce było i cały czas jest legalne.
Z tego co wiem to mozna miec muzyke ale nie wolno jej publikowac. Tak wyczytalem kiedys na jakims forum ale nie pamietam juz jakim.
power18 --> Też tak coś kojarzę, że tylko rozpowszechnianie jest karane. Dlatego za torrenta bekniesz jeśli udostępniasz, a za jakiś ŚP megaupload itp - nie. Możemy się mylić, ale moja szczątkowa pamięć właśnie takie coś przechowuje ;)
[3] i koniec tematu. Nie wiem skąd ludzie bioro jakieś dzikie herezje, że to niby nielegalne.