Acer d255 i problem z androidem
Kupiłem używanego w/w Acera, na którymś ktoś zainstalował WINXP.
Od początku: przy kupnie oryginalnego netbooka mamy wgrane 2 systemy: Win7 Starter i Android.
Systemy na 2 partycjach (nie jestem pewny wielkości partycji i systemu plików - przeważnie tej z androidem). Mam płyty (3szt.) z recovery win/andr.
Pytanie: czy ktoś wie, lub ma takowy netbook, aby powiedzieć jakie utworzyć partycje, aby android też się zainstalował. Przy założeniu 2 partycji : 1. Win7, 2. Android - około 4 Gb NFST android się nie instaluje z recovery.
Wygląda to tak, że instaluje się win7 i po wgraniu wszystkich sterowników (płyty recovery je też mają) włącza się instalacja androida i mieli coś b. długo. Na tyle długo (2h czekałem i nic nie popchnęło dalej), że postanowiłem zrobić RESET.
Nie pracowałem nigdy na androidzie i ciekawi mnie po prostu ten system, więc proszę mi nie pisać: A po co ci to, wgraj XP itp.
Proszę o konkretną odpowiedź na konkretne pytanie.
Serdeczne dzięki
Nie jestem pewien czy da radę zainstalować jeszcze androida... Wiem, że da się to zrobić z Win7 i Linux (Ubuntu) - ja natomiast bootowałem na 4GB pendrive Linuxa, aby po włożeniu do USB tego dysku, normalnie miał Linuxa, natomiast po wyjęciu już 7. Poszukaj w internecie, ja już nie pamiętam jak to się robiło. Też nie wiem czy interesowałoby Cie to. Poszperam trochę w internecie, jak coś znajdę to dam znać. Nie wiem czy o to chodzi, ale... Może spróbuj zainstalować samego Androida bez Win7. Tutaj coś znalazłem, nie jestem pewien... http://www.howtogeek.com/howto/22665/run-android-on-your-netbook-or-desktop/ - Bootowanie na płytkę.