Acer Aspire 5542G - nie moge włączyć wifi
Jak w temacie. Robiłem format na tym lapku i zainstalowałem mojego win 7 z płytki, niestety nie działa wifi, obojętnie jaki sterownik próbuje zainstalować, wyświetla się komunikat, że nie wykrywa karty. Naciskałem ten przycisk co niby odpowiada za włączanie i wyłączanie wifi ale bezskutecznie.
Przed formatem, z windowsem domyślnie zainstalowanym w laptopie i sterownikami, wszystko było ok.
No naprawdę nie wiem już co robić... Zaktualizowałem system przez windows update, próbowałem instalować inne sterowniki do wifi (przy tym lapku na stronie acera jest do wyboru kilka)i nic...
W menadżerze urządzeń wygląda to tak ->
Próbowałem już to odinstalować, skanowałem sprzęt na nowo i zaznaczyłem żeby znalazło w windows update, nic nie znalazło i znowu w menadżerze jest to samo...
Edit: Problem wreszcie rozwiązany... Zainstalowałem aida64, znalazłem nazwę karty, trochę szukania w google i w końcu znalazłem, mimo, że był podpisany jako dla lapka lenovo to zadziałał... Trochę to dla mnie śmieszne, że na stronie acera nie mogłem się tego dowiedzieć i ściągnąć odpowiednich sterowników...

Na stronie Acera są cztery sterowniki wlan dla tego modelu notebooka: Atheros, Foxconn x2 i QMI. Próbowałeś wszystkie jak rozumiem? System operacyjny też dobrze wybrałeś (tak się tylko upewniam)?
Szkoda, że nie podałeś dokładnego modelu karty - poszukałoby się czegoś więcej.
edit: Afff, jeszcze chyba śpię, bo przegapiłem twoją 'edytkę' :)