Acces point z Netgear'a wrg614

Forum Komputery
Odpowiedz
30.08.2012 20:26
Lucy_
1
odpowiedz
Lucy_
92
Konsul

Acces point z Netgear'a wrg614

Hiho. Jestem posiadaczem modemo-routera Innbox v50, oraz routera firmy Netgear (wrg614). Jako że nie chce ciągnąć kabli z internetem przez pół mieszkania, a do internetu muszę podpiąć dekoder zrodził się pewien problem- jak skonfigurować Netgeara by działał jako klient w stosunku do Innboxa (pobierał wysyłąny przez niego sygnał wi-fi, a następnie przekazywał go przez kabel po lanie do dekodera).

Z góry dziękuję

Edit:
Chyba znalazłem to czego szukałem, niestety niezbyt wiele mówi mi "disable the DHCP server" (jak?), "change the IP adress" (na jaki?), "Configure SSID" (gdzie, na jakie?)
http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/965/~/using-wpn824,-wgr614,-or-wgt624-routers-as-an-access-point

Edit 2:

SSID juz zmienilem, wyłączyłem funkcję DHCP, teraz tylko nie wiem jakie IP ustawić na jednym i drugim urządzeniu. Może na innboxie zostawic dynamiczne, a w netgearze dać domyslne 192.168.1.1?:P

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl