Na systemowym. Co z tym zrobić? CCleaner itp już były w ruchu. Odinstalować też nie ma co.
Kup większy dysk?
Funkcja przywracania systemu lubi rozrosnąć się do niebotycznych rozmiarów. Wyłącz ją i powinno być ok.
Ale jakis tam punkt przywracania chciałbym mieć w razie czego. Da się częściowo zachować?
I na tym dysku praktycznie żadnych mediow, dokumentow, gier itd. Tylko system i pliki programow.
Co się dało to przeniosłem na drugą partycję.
Nie dałoby się może powiększyć tej partycji z systemem?
GParted, Partition Magic.
Ja sprawdził dysk tym programem:
http://www.uderzo.it/main_products/space_sniffer/
Może jest coś o czym nie wiesz.
Kiedyś miałem taki przypadek, że na dysku utworzył się dziwny plik był nie do ruszenia, a Windows pokazywał, że ma 7GB. Pomógł CHKDSK i unlocker.
Jak nie dasz rady, to nie napiszesz tak prędko, bo będziesz wgrywał od nowa system.
Jeśli na pulpicie nie trzymasz swojej biblioteki filmów, zdjęc, muzy (spotkałem się już nie raz z takim obrazkiem na klienckich kompach) i ogólnie dbasz o to co się instaluje, to raczej winę za taki stan rzeczy bym obarczył przywracanie systemu w systemie vista (z poleceń konsolowych można ograniczyć tą pojemność).
Ale rzecz jasna nie podałeś, ani systemu, ani wielkości partycji systemowej więc można do jutra gdybać co jest przyczyna twojego problemu.
Wziąłem się za to dopiero dzisiaj, ale udało się powiększyć partycję systemową :)
Dzięki za rady.