Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: YouTube - o co chodzi z tymi tłumaczeniami?

27.08.2025 09:42
1
sabaru
27
Senator
Wideo

YouTube - o co chodzi z tymi tłumaczeniami?

Mam pytanie, o co chodzi z tymi tłumaczeniami. Włączam filmik i gada po polsku. Myślałem że to polski filmik ale chyba nie bo wszystkie komentarze są po angielsku. Np. ten filmik poniżej. Wygląda jakby to było tłumaczone przez jakiś automatyczny tłumacz. Nie wiem czy to u każdego jest ale tego nie da się słuchać.

https://www.youtube.com/watch?v=WAmO9klbpVE&t=13s

27.08.2025 09:48
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Gholume
91
Generał

Nowa funkcja Youtube'a. Wygląda na to, że włącza się automatycznie u twórców filmów i trzeba ją manualnie wyłączać. Jeżeli tego nie zrobisz, to film jest skażony na zawsze.

Na PC możesz zmienić język dialogów/audio pod "Ścieżka dźwiękowa". Chociaż u mnie już domyślnie wybiera oryginalną ścieżkę audio. Możliwe, że jak będziesz często przełączać to będzie wybierać oryginał z buta.

27.08.2025 09:58
2.1
sabaru
27
Senator

Teraz dziwnym trafem jest po angielsku. Gdzie ta opcja dokładnie jest bo nie mogę znaleźć?

27.08.2025 22:11
WolfDale
😂
3
odpowiedz
WolfDale
88
~sv_cheats 1

Też się teraz tym pobawiłem, klikasz na koło zębate i wchodzisz w ścieżkę dźwiękową i wybierasz język polski.

Jak odpaliłem ten filmik co wrzuciłeś to masz rację, tego nie da rady słuchać ale Hydrant takim czymś się jara.

27.08.2025 22:27
Narmo
4
odpowiedz
Narmo
34
nikt

Youtube powinno dać możliwość włączania lub wyłączenia tych gówien AI użytkownikom, a nie tylko twórcom na cały kanał. Jak ktoś chce korzystać z automatycznego tłumaczenia tytułów czy audio to jego wola, ale ja chcę mieć opcję, najlepiej pod jednym guzikiem, która pozwoli mi wyłączyć to całe AI slop.
Niby są wtyczki do przeglądarek, które się tego pozbywają, ale z tego co kojarzę wymagały czegoś, co nie do końca mi odpowiadało (klucz API? Login i hasło?)

Forum: YouTube - o co chodzi z tymi tłumaczeniami?