Wasze ksywki z forum, internetu, w prawdziwym życiu

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
04.03.2026 09:27
Lateralus
😂
1
odpowiedz
Lateralus
154
Last Of The Wilds

Via Tenor

Wasze ksywki z forum, internetu, w prawdziwym życiu

Gdybyśmy, gdybyście mieli, musieli się posługiwać kswykawi z forum, nickami które macie w internecie w życiu realnym, codziennym... byłoby wesoło, dziwacznie a conajmniej żenująco :))

Sytuacja taka, przychodzisz do urzędu w ważnej sprawie i przedstawiasz się, "Dzień dobry ja jestem Rok", "Dzień dobry nazywam się Jojo", czy załatwiasz coś telefonicznie i "Dzień dobry z tej strony Sol Kaczer", "Dzień dobry z tej strony kłania się Kiszka" czy wizyta u lekarza "Teraz poproszę do gabinetu Czarnego wilka"... who?? :D Wygladało by to dziwnie, śmiesznie i kuriozalnie :) Ciekawe co musi pomyśleć i jak to widzi druga strona. Wariat, przygłup, dziecko, nie spełna rozumu ? :))

Od już jakiegoś czasu zaczęło mnie to bawić i wprawiać w niesmak, jak ktoś w internecie, w poważnych filmikach, filmach, tematach, przestawia się swoją wymyśloną, śmieszną ksywką... takie to już mało poważne się wydaje i krindżowe w kontekście innych, różnych rzeczy. Chyba że jest to dziecko i ma 8-17 lat to jeszcze można zrozumieć, że to zabawa, śmieszne, śmieszkowanie z kolegami z klasy, bo gry, bycie cool...

Wydawać by się mogło że to już relikt danych czasów gdzie jeszcze w polsce internet raczkował i wtedy to było "coś" i było modne, unikalne, nowe, czy czasy "tibi". Ale teraz... hmm :))

post wyedytowany przez Lateralus 2026-03-04 09:42:38
04.03.2026 09:40
mgr. Kuba
2
1
odpowiedz
3 odpowiedzi
mgr. Kuba
168
-

- Chyba że jest to dziecko i ma 8-17
- bycie cool

Powiedz mi że nie ogarniasz obecnych realiów, nie mówiąc mi że nie ogarniasz obecnych realiów.
Potężne jest snucie jakieś teorii o młodych ludziach, kwitując to jakimś przedpotopowym tekstem.
Nie byczku, dzieciaki nie walczą o "bycie cool" wymyślaniem sobie pseudonimów. I uważaj tera, nie robią tego również zbieraniem karteczek i tazosów z czipsów.
Przerażające jest to jak jesteście w dupie z faktami takimi jak to jaka grupa jest głównym beneficjentem mefedronu. I zresztą właśnie przez to tak jest. Ale nie no, dzieciaki wymyślają se pseudonimy żeby być fajni nie.

post wyedytowany przez mgr. Kuba 2026-03-04 09:47:24
04.03.2026 09:52
Lateralus
2.1
1
Lateralus
154
Last Of The Wilds

"Dzień dobry, nazywam się mgr. Kuba, proszę umówić mnie na wizytę do psychiatry, na cito".

post wyedytowany przez Lateralus 2026-03-04 09:52:21
04.03.2026 09:57
mgr. Kuba
2.2
mgr. Kuba
168
-

Ooo, jeszcze żarciki ze zdrowia psychicznego, pięknie się przedstawiłeś w bardzo szybki sposób :)
No nic, wiem już o Tobie wszystko. I muszę sam sobie wybaczyć to że w ogóle chciałem podjąć jakąś dyskusje z kimś takim :)

04.03.2026 10:00
Lateralus
2.3
Lateralus
154
Last Of The Wilds

Via Tenor

04.03.2026 09:51
Megera_
3
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
Megera_
158
Furia

Brzmisz jak typ, który właśnie skończył 25 lat i odkrył, że poza internetem istnieje realne życie.

Domniemuję, że większość z nas jest świadoma, że poza nicknamem mamy imiona i nazwiska i dokładnie tym operujemy idąc do urzędu, więc nie wiem skąd przypuszczenia, że ktoś mógłby się 'przedstawiac' internetowa ksywka i dlaczego to ma być śmieszne.

04.03.2026 09:52
Lateralus
3.1
Lateralus
154
Last Of The Wilds

Hipotetycznie :))

Bardziej chodzi tu o tych "dorosłych" co w internecie przestawiają się "psełdonimami" niż tak jak mają naprawdę na imie. W większości przypadków, nie wypada i jest krindż.

post wyedytowany przez Lateralus 2026-03-04 09:58:49
04.03.2026 10:27
Megera_
3.2
Megera_
158
Furia

Nadal nie rozumiem, do czego dążysz

Chciałbyś aby w internetach każdy rzucał swoim nazwiskiem ot tak? A gdzie RODO? :)
Nie widzę niczego złego w fakcie zaimplementowania jakiejś swojej ksywki na potrzeby internetu, tak samo jak nie widzę potrzeby przedstawiania się z imienia i nazwiska.
Jestem 'dorosla' i jestem dość transparentna, kilku użytkowników odkryło moja tożsamość i skały nie srały, nie mam potrzeby dążenia do anonimowosci ale też nie uważam, by używanie nickname było infantylne.

04.03.2026 09:57
mohenjodaro
4
4
odpowiedz
1 odpowiedź
mohenjodaro
129
Mieszkaniec Beregostu

Dziękujemy, że poranną dwójeczkę postanowiłeś spędzić z naszym forum. Wyszło jak wyszło, ale liczy się uczestnictwo

04.03.2026 10:00
Lateralus
4.1
Lateralus
154
Last Of The Wilds

Zapiekło cie? :))

04.03.2026 10:30
Bezi2598
5
odpowiedz
1 odpowiedź
Bezi2598
162
Legend

Ja jak wchodze do sklepu to mówie "Pokaż mi swoje towary"

04.03.2026 10:38
Megera_
😂
5.1
Megera_
158
Furia

I co, pokazują?

04.03.2026 10:41
grish_em_all
6
odpowiedz
2 odpowiedzi
grish_em_all
260
Grish

Robisz problem tam gdzie go nie ma. Gdybym udzielał się na Twitchu, Youtubie, czy jakiejkolwiek innej tego typu platformie, to oczywiście że przedstawiałbym się ksywką, może ewentualnie imieniem. Bo właśnie w taki sposób rozpoznaje i rozróżnia się poszczególnych twórców. Jak jedziesz na koncert, to mówisz przykładowo "jadę na Sanah", czy "jadę na Zuzannę Grabowską"? Na potrzeby tego przykładu musiałem wygooglować jak się ta wokalistka nazywa, co tylko potwierdza to o czym mówię.

A Twojej teorii o posługiwaniu się ksywami w urzędach nawet nie będę komentować, jest zbyt kretyńska żeby się do niej w ogóle odnosić.

04.03.2026 10:56
Lateralus
6.1
Lateralus
154
Last Of The Wilds

Chodzi o to że jak są tacy "mądrzy " w internecie to też niech i będą w świecie :))

Generalnie też chodzi o to że byłoby ciekawie i śmieszne gdyby to przekuło się na życie realne i ludzie lecieli ze swoimi ksywkami nickami, loginami w necie i przedstawiali sie gdzieś a nikt by i tak nie kumał kto to jest i by ske nie dogadał :)

Bo raczej pseudonim artystyczny to zrozumiała rzecz.

04.03.2026 11:06
Megera_
6.2
Megera_
158
Furia

Lateralus
No to może zacznij od siebie i sam się przedstaw?
Potem nam możesz odpalić scenariusz do kolejnego "Black mirror"

04.03.2026 10:44
matmafan
7
odpowiedz
matmafan
189
Altair ibn al-Ahad

W realu mam ksywke matma, więc mocno nie różni się od wirtualnej.

04.03.2026 11:02
Wujek Face S.
8
odpowiedz
Wujek Face S.
53
Gęstochowianin

Fifi, Loczek, Chopin, Foczka wiele się tego przewijało w realnym życiu. Co czas życia i zmiana towarzystwa to inaczej.

W internecie zaczynałem (na tym forum również) jako errorek18, potem Face SHit, teraz jako Wujek.

W gierkach nie zliczę ile razy na steam zmieniałem ksywy, ale najdłużej obcowałem jako Mixxxu, Turecki Łącznik, Vanilla Thunder. Od dłuższego czasu gierkuję jako Disco Thunder, i bardzo mi się podoba. Raczej zostanie już do końca, bo to już nie te lata żeby żonglować kilkoma nic nieznaczącymi linijkami tekstu.

Wracając do tematu, gdybym do ciebie zadzwonił powiedziałbym - Z tej strony twój stary, jakie mleko chciałeś?

Kurtyna

spoiler start

Swoją drogą wpis autora to taki strumień świadomości, że nie wiadomo o co chodziło tak naprawdę kiedy kończyło się to czytać.

spoiler stop

post wyedytowany przez Wujek Face S. 2026-03-04 11:09:04
Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl