Forum Gry Filmy i Seriale Tech Ogólne Archiwum Regulamin

Forum: System nie wykrywa napędu

29.09.2019 16:46
1
darek0729
45
Pretorianin

System nie wykrywa napędu

Hej, mam bardzo dziwny problem z moim komputerem. Napęd DVD zniknął z "mój komputer", mogę go normalnie otworzyć przyciskiem, słychać że płyta się kręci, ale nie mogę otworzyć zawartości tej płyty w żaden sposób. Próbowałem każdego sposobu, jakiego udało mi się wygooglać, ale nic nie pomogło. Ostatnio robiłem porządek na komputerze i z listy moich programów, usunąłem kilka pozycji, czy to możliwe że usunąłem któryś z zainstalowanych programów, który odpowiada za odczytywanie napędu? To jedyne co mi przychodzi do głowy.

Liczę na Waszą pomoc!

29.09.2019 16:54
DanuelX
2
odpowiedz
1 odpowiedź
DanuelX
82
Kopalny

Nawet jak coś się *****w napędzie to często można go bez problemu otworzyć. Do napędu nie potrzeba sterowników czy programów.

Sprawdź kable, jak masz możliwość podłącz innym kablem
Sprawdź u kolegi.
Jak to wszystko zawiedzie wywalić i kupić nowy

30.09.2019 11:43
2.1
zanonimizowany12249
164
Legend

No sam widzialem przypadek kiedy odinstalowanie programu do wirtualnego napedu powodowalo ze fizyczny znikal, a winda odznaczyla sobie jako "nie znaleziono sterownikow wiec je... to"

30.09.2019 08:59
kubuses
3
odpowiedz
kubuses
8
Konsul

Sprawdź podłączenie. Pisząc że próbowałeś każdego sposoby z Google nic nam nie mówi - napisz konkretnie co robiłeś, bo tak to możemy coś proponować, a Ty będziesz mówił "to robiłem, tamto robiłem"

30.09.2019 11:45
4
odpowiedz
zanonimizowany12249
164
Legend

Najlepiej sprawdz polaczenie kabelkow, bo naped z odlaczanym kablem danych bedzie sie zachowywal jak opisales.

30.09.2019 16:20
PanSmok
📄
5
odpowiedz
PanSmok
262
Legend

1. Sprawdz ( odepnij i wepnij z powrotem ) kabelek SATA.
2. Uzywajac innego kabla SATA wepnij go ( o ile masz ) do innego - wolnego portu SATA na plycie glownej.

Jezeli dalej system nie bedzie widzial napedu - naped umarl.

Forum: System nie wykrywa napędu