Słabe gry, które cieszą się przesadzonym uznaniem

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
17.02.2026 22:31
1
odpowiedz
damianyk
159
Nośnik Treblinek
Image

Słabe gry, które cieszą się przesadzonym uznaniem

Może przesadziłem z tym „słabe”, bo słabej gry nic nie uratuje, ale zdarzają się sytuacje kiedy wychwalana zarówno przez recenzentów, jak i społeczność jest produkcja, której fenomenu nie rozumiem. Gram w taką sądząc, że na razie jest średnio ale już za chwilę nadejdzie ten moment, ten epicki przełom i wreszcie zacznę czerpać przyjemność z obcowania z tym unikatem – aż tu nagle pojawiają się napisy końcowe a ja nie wiem co mnie ominęło.

- Wiedźmin 3 – zaczynam z grubej rury. Ja wiem że Geralt wielkim wiedźminem był, ale on mnie tak jakoś nie za bardzo wciągnął. Klimat, bohaterowie, no ja to rozumiem, ale czegoś tej grze brakowało, bo nigdy nie straciłem przy niej poczucia czasu.
- GTA 5 – słaby model jazdy, nudne misje, bohaterowie których nienawidziłem i życzyłem im śmierci. Nie wiem co można robić w tej grze przez kilkaset godzin.
- AC Black Flag – ma fajne momenty, szanty, żeglowanie w sztormie, ale jest chyba najnudniejszym dla mnie assasynem (które i tak bywają nudnawe), a brakuje tego co w assasynach najlepsze, czyli ładnie odwzorowanych miast z pięknymi zabytkowymi budynkami po których można się wspinać.
- Splinter Cell Blacklist – kiczowata, uproszczona, okrojona z flagowych elementów, za to powciskane na siłę elementy nie pasujące.
-Dark Souls – upierdliwa, bezsensownie utrudniona i enigmatyczna. Zabierzcie możliwość savów z Gothica i macie Dark Soulsa (gameplayowo).
- NieR Automata – nudna, pusta, ze słabymi przeciwnikami, bezsensownie zmuszająca do wielokrotnego przechodzenia.

Jest jeszcze parę tytułów, takich jak Bioshock, Borderlands, Arma 2 i 3, Fear itp. których też nigdy nie polubiłem, ale rozumiem że po prostu nie jestem docelowym targetem, więc nie chcę ich krzywdzić.

post wyedytowany przez damianyk 2026-02-17 22:33:01
17.02.2026 22:34
dafton.
2
2
odpowiedz
4 odpowiedzi
dafton.
30
Konsul

Gothic.

eot

17.02.2026 22:36
rookkie
😊
2.1
rookkie
10
Centurion

dafton. czemu eot? Może jakieś argumenty?

17.02.2026 22:36
dafton.
2.2
dafton.
30
Konsul

nie chce mi sie, mecz ogladam, a gothic imo nie jest warty mojego argumentowania i rozpisywania sie

17.02.2026 22:38
rookkie
😜
2.3
rookkie
10
Centurion

dafton. kufa czemu nie przypomniales, ze gra LM. w takim razie EOT

17.02.2026 23:42
claudespeed18
2.4
claudespeed18
223
Call me Snake

Via Tenor

Młodyś kocie to nie pojmiesz jak zacnie to drewno pachnie i czym przesiąknięte - rzekł stary kocur ;)

17.02.2026 22:38
mohenjodaro
😎
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
mohenjodaro
129
Mieszkaniec Beregostu

W tę stronę to akurat wątków na forum było dużo, ale oczywiście zawsze i chętnie się powtórzę, że Red Dead Redemption 2 i Baldur's Gate 3 to nie sa aż tak wybitne gry.

17.02.2026 22:59
Iselor
3.1
Iselor
45
Senator

Nie grałem w RDR 2 ale BG 3 NIE JEST słabą grą. To nie jest arcydzieło ale to wciąż bardzo dobra gra. Nierówna w wielu aspektach ( Karlach, Astarion i Posępna vs reszta towarzyszy; klimat Forgotten Realms vs klockowate, niewielkie plansze).

17.02.2026 23:04
dafton.
3.2
dafton.
30
Konsul

RDR2 to gra dla bezrobotnych i dla tych co leczą uzależnienie od dopaminy.

17.02.2026 23:06
WolfDale
😂
4
odpowiedz
WolfDale
94
~sv_cheats 1

Będę brutalny, ale dla mnie taką gra jest Skyrim. Jedyna gra gdzie możesz być każdym jednocześnie.

17.02.2026 23:18
kęsik
📄
5
odpowiedz
1 odpowiedź
kęsik
170
Legend

Dużo jest takich gier; Dishonored, Prey 2017, Wiedźmin 3, GTA V, Skyrim, Fallout 3, Baldurs Gate 3. Nie są to może słabe gry ale zdecydowanie przecenione. Drugie Dishonored jest dużo lepsze niż jedynka, Prey to zwykle nudziarstwo, Wiedźmin 3 jest "tylko" 8,5/10, GTA V to jednak zawód po świetnej czwórce, dużo gorsza gra niż RDR2, Skyrim to totalna nuda bez fabuły, Fallout 3 to nie Fallout, BG3 jest sporo gorszy niż Wasteland 3 czy Pillars of Eternity 2.

- NieR Automata – nudna, pusta, ze słabymi przeciwnikami, bezsensownie zmuszająca do wielokrotnego przechodzenia.

Oj nie, Automata to arcydzieło. Nie jest ani nudna, ani pusta, walki są super dobre a i nie ma nic bezsensownego w przechodzeniu różnych ścieżek różniących się od siebie.

post wyedytowany przez kęsik 2026-02-17 23:18:44
17.02.2026 23:23
dafton.
5.1
dafton.
30
Konsul

GTA V to fajna gra piaskownica. Fabuła to niestety krok w tył względem czwórki, ale w rockstarze się nie oszukiwali i wiedzieli, że to ma być gra również dla nastolatków. Z szóstką pewnie będzie podobnie.

17.02.2026 23:34
claudespeed18
6
odpowiedz
claudespeed18
223
Call me Snake

Via Tenor

Fajny wątek zrobił damianek. Każdy teraz wypisze swoje subiektywnie wybrane gry a inni będą mu tłumaczyć, że jest inaczej.
W sumie tyle samo w nim sensu co w wątku mohera tylko tam bardziej idzie się poklepywać po plecach a tutaj może dojść do wojny.
Ogółem wynik z tego taki, że można wypisać wszystko w każdym z tych wątków a sprawę wyjaśnił nieco Bezi.

Spoko, od tego w sumie powinno być to forum przecież. Polemika o grach.

Ja tutaj mógłbym podać Half-Life 2 ale wtedy mnie znienawidzicie.

O kurde...

17.02.2026 23:48
7
odpowiedz
Racja
10
Konsul

Spiderman i god od war

17.02.2026 23:51
Darth_Tusken
8
odpowiedz
Darth_Tusken
54
Świniobicie z dancingiem

Oj dużo tego, ale najbardziej to Battlefield Bad Company 2, GTA San Andreas, GTA V, NFS Most Wanted, NFS Carbon, seria Assassin's Creed, Dirt 2 i 3, Grid 2, seria Gothic, CS, Diablo II.

post wyedytowany przez Darth_Tusken 2026-02-17 23:52:25
Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl