Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z monitorem

21.07.2012 11:22
ewelina_m
1
ewelina_m
101
secret

Problem z monitorem

Witam. Włączam dziś komputer i monitor nie działał. Już wcześniej miałam problemy z nim, a dokładniej z kablem zasilającym który słabo łączy z monitorem. Także jak tylko ruszę go by przestawić go dalej czy pod innym kątem to od razu się rozłącza i trochę mija zanim uda mi się go włączyć. Ale dziś to już myślałam że padł na cacy, pół godziny wtykałam kabel by coś ruszyło, słychać było iskrzenie. Zmieniałam na inny kabel, na nowy, także nic. Więc nie wiem co robić, czy można jakoś ten naprawić czy trzeba nowy kupować? Jak teraz dotknę monitor to się odłączy.

21.07.2012 11:45
2
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Gniazdo zasilania pewnie ma luzy. Wymiana powinna pomóc. Jest to standardowe gniazdo, więc dowolny serwis zajmujący się elektroniką (RTV/AGD też) powinien dać sobie radę z wymianą.

21.07.2012 11:51
ewelina_m
3
odpowiedz
ewelina_m
101
secret

gniazdo w monitorze? hmm trochę grubsza sprawa, będę musiała poszukać serwisu. Chłopak mówił że może zlutować, ale boję się że coś się uszkodzi na amen :D

21.07.2012 12:22
PanSmok
4
odpowiedz
PanSmok
262
Legend

wymiana /podlutowanie gniazda jest jedna z najprostrzych czynnosci z dziedziny lutowania. Jezeli twoj chlopak nie boi sie lutownicy - ja bym mu pozwolil to zrobic.

21.07.2012 13:17
ewelina_m
5
odpowiedz
ewelina_m
101
secret

ok dzięki za odpowiedzi :)

Forum: Problem z monitorem