Cześć!
Wiem, że mamy tutaj sporo osób z Krakowa i idę o zakład że duża część z Was ma jakieś pizzerie,
z których korzysta najczęściej.
Co jesteście w stanie mi polecić?
Okolice rynku / krowodrza -> dostawa.
Do tej pory jadłem w Zapałkach ale drogo i zlikwidowali dowozy.
Potem Etna ale jakość ostatnio strasznie spadła.
:)
Ta, w której byliśmy po Pikniku GOLA 2014, yasiu najlepiej będzie wiedział, bo wziął tam ze sobą kołdrę :)))
Zatem wołamy Yasia.
btw. dlaczego na GOLu do tej pory nie ma opcji wołania ludzi?
Np. po @yasiu ?
O. Fett dzięki.
I pizza chyba też tam była OK. ;)
A propos nazwy tej pizzerii, przypomniał mi się jeden suchar:
Przychodzi gość do sklepu i pyta:
- Jest rucola?
- Jest Coca-cola, Pepsi-cola, Hoop-cola, ale Ru-coli akurat nie ma.
BTW - będzie recenzja filmowa 50 twarzy Greya?
nooo ta rucola jest OK
ale mi smak na pizze sie zrobił
Najlepsza to zdecydowanie Caldo Pizza & Pub! Świetne miejsce, z którego możesz też zamówić pizze online na www.caldo-pizza.pl A jeśli lubisz zagrać w bilard czy piłkarzyki to dobrze przyjść na miejsce!
Ja ostatnio byłem w da grasso i dali mi pizze z rucolą - a ta rucola nie była umyta ;/ piach trzaskał pod zębami.
Też ostatnio miałam taką sytuację.Z tym,ze nie z rukolą a z bazylia. Pierwszy raz byłam w danej pizzerii ale więcej tam nie pójdę bo nie dało się tego jeść.
Z pizzerii krakowskich mogę polecić Dominium. Nie jestem z Krakowa ale mieszka tam moja siostra i często jak ją odwiedzam idziemy na pizzę właśnie tam. Jest smaczna, na cieniutkim cieście oraz nie zdarzyła nam się tam żadna przykra niespodzianka. Warto jest również spróbować sobie innych dań kuchni włoskiej. Smaczne są na przykład pierogi Calzone.
Ja tam zawsze sam pizze robie, trochę roboty z tym jest, ale własna smakuje jeszcze lepiej.
Moje ulubione pizzerie:
- Pizza Garden (Konopnickiej)
- Pomodorino (Mateczne)
- Rucola (niezly zbieg okolicznosci, bylem tam z przypadku jak chlop otwieral a tu widze ze polecacie:)