Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: LOL myślałem, że to ściema. Dziś miałem świadomy sen...

15.11.2013 10:45
😱
1
zanonimizowany858571
9
Generał

LOL myślałem, że to ściema. Dziś miałem świadomy sen...

Nie pamiętam szczegolow. W kazdym razie bylem u siebie w domu. Na dworze bylo lato. Niby wszystko ok ale domownicy zachowywali się dziwnie. Nagle wyszedlem z domu i zdalem sobie sprawe z tego, ze przeciez jest listopad a tutaj slonce, gorąco, kwiaty i pszczoły. I w tym momencie powiedzialem sobie: nie no, to musi być sen. I przypomnialem sobie, ze mogę w takim snie robic wszystko...Teraz bedziecie miec beke ale pierwsze co zrobilem to...odezwalem sie do kwiatow ktore...odpowiedzialy. Nie pamietam dokladnie o czym gadalem z kwiatami ale po chwili sen sie urwał, uslyszalem takie jakby pyknięcie w glowie i obudzilem sie. Niesamowite przezycie :o

ps. nie, nic nie pilem
ps2 nie, nic nie palilem

15.11.2013 10:46
jasonxxx
😍
2
odpowiedz
jasonxxx
155
Szeryf

Naprawdę, trzeba mieć nudne życie żeby pisać takie rzeczy na forum internetowym.

15.11.2013 10:46
3
odpowiedz
zanonimizowany23874
136
Legend

Akurat swiadomy sen to nie sciema. OOBE i inne bzdety juz tak

15.11.2013 10:49
graf_0
4
odpowiedz
graf_0
117
Nożownik

Po piciu czy paleniu to raczej trudniej o świadomy sen :D

Niestety taki sen ma ograniczenia, w pewnym momencie zmienia się jedynie w sugestywną fantazję.

15.11.2013 10:50
Kanon
😁
5
1
odpowiedz
Kanon
263
Befsztyk nie istnieje

[2] Jak nudne musi być życie, kogoś komentującego czyjeś nudne życie, na forum internetowym ?

Czyli innymi słowy paradoks szeryfa :D

15.11.2013 10:51
HETRIX22
😃
6
odpowiedz
HETRIX22
212
PLEBS

A ja ostatnio zmaze miałem

15.11.2013 10:54
😉
7
odpowiedz
Hakim
250
Senator

HETRIX - a pamiętasz chociaż "z kim"?;)

Ja świadomegu snu nie miałm nigdy, ale raz miałem inną sytuację, która uświadomiła mnie, że wybudzenie się ze snu z waleniem serca to nie bajki. Otóż śnił mi się napad na dom. Wyszedłem na zewnątrz i stałem przed napastnikiem z nożem oko w oko. Ruszył w moją stronę i momencie jak chciał mnie ugodzić wybudziłem się z podniesionym ciśnieniem.
Tylko raz w życiu (we śnie) mi się coś takiego przytrafiło.

15.11.2013 11:07
Drackula
😁
8
odpowiedz
Drackula
241
Bloody Rider

zmaza zmaza, dobrze ze nie snil swiadomie o numerku z Megan Fox nieswiadomie swojego psa posuwajac

15.11.2013 11:07
9
1
odpowiedz
zanonimizowany858571
9
Generał

stanson---> jakie nudne zycie musi miec dorosly chlop ktory pierdzieli na forum, ze polamal wiosla i ktos z internetow go podpierniczyl, no emejzing story hipokryto

15.11.2013 11:49
'ekto
😊
10
odpowiedz
'ekto
196
Generał

Uczestniczyłem w świadomym śnie tylko raz. Świetna sprawa. Ponoć są techniki, które pozwalają na częstsze wystąpienie świadomego snu.

15.11.2013 11:53
11
odpowiedz
zanonimizowany145641
203
Legend

Ja tez wiedzialem dzisiaj, ze snie i tak dlugo potwarzalem 'obudz sie', ze w koncu sie obudzilem.

Ale ja spierdzielalem przed potworami co opanowaly centrum handlowe, wiec nie mialem ochoty rozmawiac z kwiatami ;)

15.11.2013 11:53
ProTyp
😍
12
odpowiedz
ProTyp
175
random

Kilka razy orientowałem się że śnię, ale nigdy nie mogłem użyć "boskich" mocy.

15.11.2013 11:54
siwy346
😜
13
odpowiedz
siwy346
106
addicted to music

Qverty->
Ale czemu wracasz do tego co było? Jak już się porównujesz do tego kto ma nudniejsze życie to sprawdź teraźniejsze posty, a nie tutaj cwaniakujesz.

Poza tym z czym Ty tu wyjeżdżasz? Jakiś mętny sen do historii z wiosłami porównujesz.

15.11.2013 12:03
'ekto
14
odpowiedz
'ekto
196
Generał

@[11]

Chciałbym zwrócić uwagę, że świadomość tego, że się śni a objęcie nad tym kontroli, to dwie różne sprawy.

15.11.2013 12:09
15
odpowiedz
zanonimizowany943320
3
Pretorianin

Ją również uczestniczyłem w kilku świadomych snach, niestety żaden z nich nie był mój

15.11.2013 12:20
zloteuszy
16
odpowiedz
zloteuszy
51
Generał

Wow. Zazdroszcze. Nigdy mi sie to nie zdazylo a przynajmniej nie "mogę w takim snie robic wszystko". Sam nie wiem co bym zrobil. Wobec tylu mozliwosci ...

15.11.2013 12:56
HUtH
17
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

No to fajnie, takie sny to niezła sprawa, bycie jak bohater filmu i jednocześnie reżyser

15.11.2013 13:18
Johy
18
odpowiedz
Johy
101
MastaBlant

Po absyncie ma się "kolorowe" sny. Więc może czas podnieść poprzeczkę? :D

15.11.2013 13:18
Jedziemy do Gęstochowy
👍
19
odpowiedz
Jedziemy do Gęstochowy
186
KENDO DROGA MIECZA

JA świadomych snów, miałem już z tysiąc, nawet nie potrafię zliczyć. Umiem je wywoływać samodzielnie.

A warto bop to fenomenalne doświadczenie!

myślisz i czujesz jak w realu, z tą różnicą ze wiesz ze to sen...możesz robić co chcesz.

A jak osiagac LD ( angielska nazwa - lucid dream)?

to proste:

kładziesz się spać, zasypiasz, i budzisz się ze snu po jakimś czasie ( mozna sobie budzik ustawić aby nas obudził), i gdy jesteś przebudzony, np. przez 5-10 minut czytasz książkę. Robisz coiś aby przez ten czas nie zasnąć. Potem kładziesz się spać, i jest duża szansa ze wystąpi LD, przynajmniej u mnie zawsze tak jest kiedy chcę. Najlepsza pora zauważyłem jest nad ranem.

15.11.2013 13:28
20
odpowiedz
zanonimizowany453591
62
Senator

Po absyncie ma się "kolorowe" sny.

A co ma absynt do snów? Równie dobrze mógłby wypić każdy inny alkohol.

15.11.2013 13:50
cswthomas93pl
21
odpowiedz
cswthomas93pl
151
Legend

Więc to się nazywa świadomy sen? Jeśli tak, to miałem już to kilka razy. Byłem panem swojego snu, przebudziłem się, spojrzałem na telefon i myślę sobie "A, jeszcze czas. Teraz zasnę i będzie mi się śniło to i to". I zaraz mi się przyśniło to, co chciałem :)

A po paleniu, czy piciu bardzo łatwo zasnąć i nie sposób przebudzić się w nocy :)
Zmazy nigdy nie miałem :(

15.11.2013 14:03
Johy
22
odpowiedz
Johy
101
MastaBlant

A co ma absynt do snów? Równie dobrze mógłby wypić każdy inny alkohol.

Absynt zawiera tujon, który zwiększa aktywność kory mózgowej i wchodzi w interakcje z receptorami GABA, które mają wpływ na sen.

15.11.2013 14:49
23
odpowiedz
zanonimizowany955567
1
Junior

do przewidzenia było, że LD istnieje. Sam miałem świadome sny, takie, w których tak się złożyło, że było wszystko identyczne jak w realu, ta sama pora. Np. w jednym śnie budzę się w nocy i chodzę sobie po pokoju, umiem latać po nim, świetne uczucie i nawet widziałem swoje śpiące ciało, fajny sen.
W innym śnie budzę się w nocy, chodzę po domu i drzwi w jednym pokoju były zamknięte, a to sen więc przeniknąć przez drzwi mogłem i było to bardzo dziwne uczucie przechodzić przez drzwi, trudno to słowami opisać.

A w innym śnie budzę się, podnoszę górną część ciała by usiąść na łóżku, słońce świeci mocno, myślałem, że wstałem, a tu coś mnie cofnęło do ciała nagle jakby było z magnesu, próbuję wstać znowu i to samo, przyciąga mnie do ciała i ciemno na moment i tak powtórzyło się to łącznie 3, 4 razy i wtedy wstałem już na prawdę myśląc, że znowu to się stanie, ale nie stało się, obudziłem się już na prawdę w prawdziwym życiu, a pora dnia, słońce, wszystko było identyczne jak we śnie.

Ciekawe są te sny świadome.

15.11.2013 15:22
👍
24
odpowiedz
zanonimizowany943726
28
Generał

Miałem kilka razy, polecam.

15.11.2013 15:24
Stra Moldas
👍
25
odpowiedz
Stra Moldas
98
Wujek Samo Stra

Dobry wątek, propsuję.

15.11.2013 15:36
26
odpowiedz
zanonimizowany602264
153
Legend

Jak miałem z 7-8 lat to mi się baaaaardzo często to zdarzało. Lecz byłem jeszcze za młody, żeby zrozumieć tego potencjał. Bałem się strasznie snów. :) Kontrolowałem w pełni swoje ciało podczas snów. Ale jak już wspomniałem, bałem się snów i do przebudzenia się robiłem fikołki na podłodze i się budziłem... Gdyby teraz mi się to zdarzyło. :/

15.11.2013 16:03
sprite18
27
odpowiedz
sprite18
51
Generał

Ja Pamiętam miałem raz taki sen, ...że już nie wiem kto szedł do mojego domu (we śnie) ale zaczął pukać wstałem otworzyłem drzwi i koniec sen się urywa ja się przebudzam a tu do mojego domu domu ktoś puka wstaję otwieram drzwi a tu sąsiadka

Trochę dziwnie się czułem i długo nad tym myślałem, że coś chyba nie tak ale z tego co wiem i czytałem kiedyś na jakimś innym forum o snach to podobno gdy o czymś śnimy to wydaje nam się, że trwa to bardzo długo a tak naprawdę trwa to kilka sekund. I doszedłem do wniosku takiego podczas gdy ktoś pukał do mojego domu organizm wychwycił dźwięki i w kilka sekund moja wyobraźnia odtworzyła wydarzenia z przeszłości i na takiej zasadzie sobie to wytłumaczyłem.

Wiem, że to się okazuje durnym rozwiązaniem ale innego wytłumaczenie chyba nie ma.

15.11.2013 16:33
Jedziemy do Gęstochowy
28
odpowiedz
Jedziemy do Gęstochowy
186
KENDO DROGA MIECZA

sprite18- znam to.

Kiedyś miałem LD w którym wstałem z łóżka, słysząc melodie z Misia Uszatka.Idę do pokoju obok, patrzę na tv leci ta bajka. Podchodzę do tv i nagle otwieram oczy już w realu.I co? melodyjka trwa dalej.... ubieram się idę do pokoju obok a tam mała siostra ogląda Uszatka na dvd....

było to w 2007, wtedy zacząłem się interesować wszystkim co paranormalne.

15.11.2013 16:40
29
odpowiedz
zanonimizowany942483
1
Konsul

Miałem to nieraz. Dzięki temu mogłem latać po łące, po prostu wyobraziłem sobie, że jestem ptakiem. Albo robiłem wielki skok i przeskakiwałem bramy. W którymś śnie toczyła się w moją strone wielka kula, a ja leżałem, wiedziałem, że to sen to próbowałem się przebudzić zamknąłem oczy i musiałem nieźle się wysilić i się udało. Jest to jednak bardzo męczące, niepowiem.

Mam te świadome sny. W jednym nawet próbowałem jednej osobie wmówić, że jestem w śnie i to wszystko ściema, ale najczęściej jestem tak zamulony i wszystko dzieje się tak wolno, że nawet niesłyszę co do mnie mówią.

W ogóle dla mnie to nie jest nic nadzwyczajnego. Sir qverty taki student filozofii, a podniecił się takim bzdetem. W ogóle takis tary pryk i dopiero mu się udało mieć świadomość w śnie? lol

15.11.2013 17:03
30
odpowiedz
zanonimizowany560811
101
Senator

Ja chyba nigdy nie miałem takiego w pełni świadomego snu, za to czasami jak się czegoś boje bo np ganiają mnie potwory to sobie myślę że chcę się przenieść w inne miejsce i się jakby teleportuje :D
Pare razy miałem tak że coś mi się śniło, przebudziłem się po czym znowu zasnąłem i była kontynuacja tego poprzedniego snu.
A ostatnio była akcja jak spałem na boku zwrócony do ściany i we śnie ktoś kto siedział obok mnie, bardzo mnie zdenerwował i chciałem go uderzyć, dość mocno ale na szczęście nie zaciśniętą ręką, bo pamiętam że już wyprowadzałem cios a tu nagle się budzę i przyjebałem w ścianę, że aż mnie ręka bolała potem :D

15.11.2013 17:05
emil kuroń
😒
31
odpowiedz
emil kuroń
68

A ja nigdy jeszcze nie miałem

15.11.2013 17:09
kęsik
👍
32
odpowiedz
kęsik
164
Legend

kęsik właśnie ze swoich świadomych snów czerpie wiedzę o świecie. To dzięki nim stałem się psychoanalitykiem.

15.11.2013 17:11
Bezi2598
33
odpowiedz
Bezi2598
156
Legend

kęsik nie jesteś żadnym psychoanalitykiem. To jest sen.

15.11.2013 17:13
😊
34
odpowiedz
Nimreh
108
nobody

Ze dwa razy w życiu mi się zdarzyło mieć swiadomy sen, całkiem fajna sprawa :)

03.03.2016 11:58
👍
35
odpowiedz
DreamRanger
1
Junior

Witam forumowiczów, Świadowmy sen to nie żadna ściema, tu możecie podejrzeć informacje, dla niewtajemniczonych: jasnysen.pl

Może to byc związane z elementarną budową materii i tzw. teorią strun, zakładającą, że najbardziej elementarną czastką wszechświata jest spiralna struna, która wibruje.

Może jest to związane ze skatalogowywaniem danych w mózgu, w czasie snu i czasem uaktywnieją się równolegle obszary odpowiedzialne za świadomość.

post wyedytowany przez DreamRanger 2016-03-03 11:58:40
Forum: LOL myślałem, że to ściema. Dziś miałem świadomy sen...